Followers

Dec 30, 2010

Really sad


Aku  tak tau nape aku sedeyh sangat sekarang nih.
Tiba2.Aku rindu sangat kat anys
dengan Cherry.Tiba2 aku rasa rindu gila.Tak tahan nak tanggung.Pas tu aku rindu kat DEAR.Tapi aku tetap jugak rindu kat kawan aku yang dua tuh lebih dari aku rindu kat DEAR.Kenapa 
dengan aku nih..Wey korang..balik laa..
Aku rindu kat korang sangat.Kenapa kita tak dapat nak jumpa nih.Baru macam nih jee aku da ta leyh nak kawal.Bloggie....Tekak aku saket..Macam nak demam.
Pastu aku asek teringat kat Cherry jee.Aku asekk ter'pk ksiannya dia sorang2 kat Hspital tuh jaga mak dia.
Dia bukannya faham sangat kadang2.Mesti dia bosan kan?ta de sapa nak layan dia crita..ngarot dengan dia untuk buat dia eppy 
bila rasa sorang2.Sorry laa..aku ta dapat ada dengan 
kau time nih.Aku ponn ad tanggungjawab aku sendiri kat umah nih.Nak gi 
tido dan lepaks kat umah korang cam selalu ponn da ta leyh 
suka2 je aku nak gi.Aku harap korang faham.
Aku hope korang tak pk yang buakn2 atauponn pk aku da ta nk tido 
umah korang lagi apa semua.Okkay?Kalau boleyh everytime 
aku nak dengan korang.Besarnya tanggungjawab lepas sekolah nih kan?Da ta leyh pk diri sendiri jee kena amekk port gak sal keadaan sekeliling.Annyss lakk dah happy dengan pakwe dia..
Yela da leyh selalu jumpa.Tak kisah sangat dah.Aku suka tengok dia happy.Tapi aku hope dia taa lupa laa kat aku dengan Cherry ni.
Kita tak sama~kan?Tak 
boleyy d'nafikan.

Chatting dengan kak Lynn ponn aku da touching sal hal kecik.Dia tak jawab soalan aku betul2.Aku tak marah tapi sedeyh sebab aku lupa lagi
yang aku dengan dia bukan macam dulu lagi.Semua dah berubah.Seiring dengan masa dan perkembangan dunia.
Tapi aku taa suka perubahan nih.


Letter Untuk Sesiapa yang Rasa Bertanggungjawab

Dear Reader..

  

Hari ni aku nak tulis surat untuk kau semua dan Lovely Bloggie ponn nih untuk anda.Macam2 aku nak tulis hari ni.Aku nak cakap sal jangan,Mesti,Harap,Tolong dan Paling penting Amaran Kepada Reader yang tertentu.Aku nak mula dengan apa ye?Ikotkan dalam kepala,nak buat karangan macam masa sekolah dulu.Masukkan semua 5W dalam setiap perenggan yang akan kita bincangkan.Hahahhaahah..Tapi takkan laa aku nak buat cam tuh plakk kan?Ok ta pe..Aku cincai But Padat okayy?
Firstly aku nak cakap sal Amaran.Haaa..Nih aku tak tau laa amaran nombor berapa aku nak labelkan.Tapi Amaran nih Semua Reader patott amek tahu bila singgah kat Bloggie Pages aku nih.Ok?Aku nak bagi amaran kat korang semua reader yang rasa-rasa nak mencabuli Blog aku nih.Tak payah laa nak cuba2 buat atau amek yang korang rasa tak umum sebab aku tak pernah buat macam tuh kat sapa.Yang terdekat dengan aku kalau ada yang pernah buat kat mana2 reader yang sedang baca post nih korang fikirlaa..Dia dia.Aku is aku.Bila aku tak Copy n Paste korang punya things,korang taa perlu laa nak susah2 buat macam tuh bila tengok blog aku ye.Get it?


Secondly is tentang Mesti.Haa yang kali nih korang my beloved Reader's mesti buat tiap kali singgah kat pages aku nih..Benda yang korang mesti kena buat adalah senyum dan faham betul-betul apa yang aku bebelkan. Nama ponn Bebel kan?So...faham laa tentang BLOG AKU SUKA HATI AKU LAH NAK BEBEL APA.Kalau nak baca,bacalah.Kalau taa nak aku taa paksa.Yelaa...dah orang tak suka tak kan nk paksa.Aja gila koooo...hahahaahah~


Then tentang  Harap.Bila korang dah baca dan senyum tuh kan.Korang tinggalkan laa reaksi kat table bawh blog post aku tuh.Yelaa..bagilah reaksi siket.Bila ada yang bagi reaksi walauponn bukan cmments.tanda reaksi tuh ponn dah cukup untuk bagi semangat kat aku untuk membebel lagi.hehehehhe..Pelik kan aku?Tapi nih laa yang aku harap all reader yang da baca buat pas tengok pages aku nih.Tak susah kan apa yang aku mintak nih?


Lastly is Tolong.Hahahaha.Awal-awal lagi tadi aku dah bagi amaran kan?Kali nih aku nak mintak tolong pulakk.Tolong laa follow blog aku sebab jangan risau nanti aku akan follow korang semula.Ok?kau semua tolong aku,aku tolong laa korang.Nanti cun laa blog kita bila ada ramai follower kan?taa laa syokk sendiri jee bebel.Coz aku kalau boleh nak kongsi bebelan aku kat korang semua.Doakan aku dapat idea yang lebih bagus dan membangun untuk blog aku dan semua reader nanti ok?Aku tak nak laa blogg aku nih asek crita salk prvcy aku jee.Tak best laa.Betul tak?So..I hope you guy's faham apa yang aku tulis dan mintak nih.Tak susah ponn kan?

Dec 29, 2010

YOu!!!!!!!!!is my Bad habit~

You're my bad habit
I'm trying not to love you like I do
(but it's no use you know there's no use you know there's no use)
You're my bad habit... no somehow I don't wanna be rid of you
(but it's no use you know there's no use)
It's obvious to me your kiss is lethal

Your drug of choice is love and I can't come down
All the names under the sunre's more than one reason
You could be everyone but I still want you bad
Some say it's sad
Always got someone out lookin for you
and sometimes I just wanna knock you out
You'd say I'd lost half of my brain
Clinically I'm insane
Cause I fiend for you bad
You're the best I ever had

You do me so wrong
But you love me so right
There's more than one reason
Why you shouldn't be in me life
To tell you I don't want you no more would be a lie
I gotta step back and accept the fact that
 
you're my you're my bad habit
I need to have you baby (baby)

I'm lost without your taste and (ooh I'm lost without)
You're my drug my lifetime craving (you're the drug you're the vice that I love)
You're my bad habit baby you're my bad habit baby
Oh you're my cigarette

Even better you're my chocolate
A straight shot to the head
Oh I don't wanna be

I don't wanna be rid of you baby
 
 All I need a fix or two
and it's gotta be you
You're my you're my you're my
You're my bad habit baby

 

~Shopaholic~

SHOPAHOLIC?
Yee ari nih aku nak crita kat bloggie sal nih laa.Bloggie3....
 
CONFESSIOS OF SHOPAHOLIC
act by:ISLA FISHER
Aku suka giler tengok movie nih.Aku pon ta tau nape laa kan.Yelaa tiap kali aku tengok cter nih kat umah ke mahupon kat warong ayah nanti adek2 aku mesti nak tukar.Hahahahha.Dorang kata crita nih tak best dan membosankan.Pada aku laa crita nih bagi kesan n nilai pada diri aku sendiri.Terlalu taksub dengan membeli-belah?Sikap nih tak ada satu lelaki ponn dalam dunia nih yang suka.Yela..pada dorang semua tuh membosankan dan meletihkan.Alahaiiiiiiii..kan best shopping!!Dalam movie nih aku suka kat REBECCA BEX BLOMMWOOD doe.Dah laa comel.Then dia nih idealistik.Walauponn statement yang dia buat dalam satu magazines dalam crita tuh tak sama apa yang dia buat pada kenyataannya,tapi semua tuh memang satu kenyataan and that's true darling.Dalam movie tuh dia bercakap dan bentangkan bahawa ada dua jenis  harga:
  • harga sebenar (yang membawa sesuatu perkara paling indah)
  • THE MOTHERS price(  Which bought things would last forever)





Yeaahhhh..betul tuh..Memang betul2 mendalam maksud dia tuh.Aku ase korang semua confirm faham kan?Tapi tuh semua statement dia dalam magazines jee.Dia yang sebenarnya bukan macam tuh.Dia seorang gadis yang sentiasa tidak puas bila membeli-belah.Pada dia semua tuh tak pernah cukup." MEMBELI-MELAH AKAN BUAT AKU GEMBIRA DAN LUPA SEMUA TAPI AKU SEDAR SEMUA TUH TAK KEKAL LAMA........" nih laa!yang aku tak kan pernah lupa bila cakap sal movie nih.Yelaa..Dialog nih dia cakap masa ending on the way nak kissing dengan LUKE BRANDON(Hugh Dancy).heheheeheh~



Dalam crita nih jugak tunjuk kesan2 suka membeli-belah pada BEX.Scene kat mana kawan baik dia sendiri marah dan merajuk serta terasa hatj macam dengan dia.SUZE WEDDINGS~
Yeah....itulaa puncanya.Bex kan jadi flowergirl masa wedding SUZE tuh.Tapi Bex dah buat silap dengan melelong goun pengapit yang SUZE buat dan reka sendiri pada orang gila tepi jalan????????Hahahahh..kalau aku ponn aku mjok.Yelaa..cam tah d'hargai.Kan?Walauponn hakikatnya Bex bukan sengaja ponn.DUNIA3~Kesan dari sikap yang banyaknya macam SELFISHNESS nih memang betul2 bermakna.Kita segala tak lansung akan menyakitkan hati ramai pihak.Kan?emmmmm..apa kata korang p tengok movie tuh?Enjoy then faham laa~

Comel kan baju flowergirl SUZE WEDDING'S ni?hahahaha..
Walauponn agak pelikk tapi nampak cute gila.....!
Mana laa si SUZE tuh tak mengamok???? 
Yelaaa..
Da la design sendiri..
Jahet dan apa semua umpama HAK CIPTA TERPELIHARA..
Kalau aku mestilaa aku ponn ngamok dan terasa including semua 
jenis perasaan yang TER laa..hahahhaha~
Manusia tak pernah buat silap.
Sama laa dengan Bex nih.
Ending of this story...
Bex happy dengan kehidupan dan cara hidup dia yang 
baru d'samping semua orang yang Bex sayang.
Mungkin dia dah betul2 sedar 
..APA ITU MAKSUD SEBENAR SEBUAH HARGA.. 

Moral of this story yang telah aku dapat:
  1. Kenalah mengawal nafsu
  2. boleh shopping tapi beragak la
  3. Ketepikan kehendak dan dahulukan keutamaan
  4. Berpegang dengan prinsip MATERIALS BUKAN SEGALANYA
  5. Jangan sampai berhutang
  6. Bila berhutang bukan diri sendiri jee yang susah kelak melibatkan org lain
  7. Menipu tak kan dapat selesaikan apa2 masalah
  8. Kejujuran dalam sebuah perhubungan sangat penting
  9.  Penghargaan yang tulus hendaklaa kita selalu berikan pada org yang kita sayang
  10. jangan terlalu pentingkan diri
  11. Harga yang paling bernilai ialah kasih sayang
  12. Kualiti dan kuantiti sama2 penting dalam membeli-belah

 

start!





 Yeah!Hari ni aku daa START b'kerja dgn bapak aku.Haaa..korg mesti taa percaya aku keje kan...?Alaaa..Besties aku jee yang percaya kott.Kalau "Selayang " ada dia ponn msti percaya.Sayang aku?hahaahha..lagi laaa dia asekk cakap aku anak manja.Taa payah kje ponn ta pee.PADAHAL????????huhuhu..no one's outside know me better..and that's true dude!tapi tuh laa hakikatnya..Bloggie3....kau percaya kann?Tapi korg mesti tertanya kan apa kerja yang aku buat sekarang?haaaaaaaaaa........adalaa.~






So...2011 will coming soon!yeahh~aku ponn dah ada aktiviti tahunan baru.No more latihan sukan awal tahun macam kat sekolah.No more lagi spott check besar2an.And paling penting aku daa ta payah fikir sal Kokurikulum!yeah!hahaha..Aku sekarang just kena bangun..kemas umah..jaga rumah sementara parents aku gi kerja.Chuu ponn da start kerja gak.Kerja baru dia nih laa kot permulaan hidup baru dia.kan?Tape yang kat umah ni akan kakak settlekan K chuu?P jee kje,t gaji byar bil p1.wakakakka..Mamposs aku kalau dia baca!huhuhu..Tapi tuh laa..Sementara aku tunggu result nih aku hope dapatlaa tolong mak bapak aku cket.Walaupon bukan dari segi duet.Aku akan jaga adik2 aku..rumah..harta ayah ngn mak aku sebaik mungkin dan lebih baik dari Chuu,.Yelaa..Kelak kita hidup kena berdiri atas kaki sendiri.Takkan nak harap orang je?Hidup dan masa depan orang kita kena fikir gak.Tak nak pai jadi macm nih lagi.Aku nak bangun dan buktikan aku bolehh gak bagi sumbangan yang membanggakan pada family aku.Chuu!kakak doakan chuu berjaya dan murah rezeki ok?Kalau Chuu tabah,kakak nak jadi lagi kuat dari chuu.So!wang wee!you're over!hahahhaha'....Love you laa Cikk chu!always!




AMARAN::

  • Jauhi Chuu
  • Jangan cuba lagi nak saketkan dia
  • Jangan ada sorng ponn anggap dia taa kuat
  • Sesapa ponn ta dee hak nak jatuhkan dia


 Jadi..Sekarang laa hidup aku bermula.Selangkah demi selangkah.Bak kat Chuu kat luar tuh ada banyak jalan.Jalan kat luar tuh bukan semua nya lurus.Macam jalan or lebuhraya.Taa straight kan..?Ada banyak liku..Ada banyak lobang..Tepi jalan tuh memang ada banyak bantuan yang kita boleyy dapat.Tapi bantuan tuh betul ke?Time tuh laa kita akan tahu apa maksud sebenar KEPUTUSAN YANG BETUL.Aku harap aku akan ingat semua nih pai laa bila2.Haa..sebab tuh laa aku bangga ada Chuu..Walauponn dia GILA2 dan nampak macam TAK MATANG..Cam TAK TEGAS..Tapi dia da yang orang lain ta de..KETERBUKAAN FIKIRAN ALAA KLASIK DAN PENUH DENGAN KETIMURAN.hahahahhaa..korg faham2 laa sendiri.Cam ayat dia.."AKU KAN HEBAT,JANGAN BOHONG AKU LAA..."hahahahah..Dan aku just cakap,"CHUU KAN INSPECTOR GADJET..!"


Antara dua??...


....YOU HAVE YOUR OWN CHOICE....





Dec 26, 2010

pagi lagi

Yee hari ni aku bangun cepat kot sebab bangun2 matahari da nyuloh ke muka aku.!peh...mau taa panas aku d'buatnya.Then aku bangun pindah bilik sebelah.Adek aku semua ngah tido.Anyyss still kat umah aku.Dia ponn tido lagi.Cherry?entah laaa..senyap jee,jaga makk dia laa kot.Hope semua okay jee.Tol tak?

Macam biasa bila aku bangun Chak punya msg selamat pagi memang selalu ada,taa penah missed.huhuhu..tu laa dia..Mamat tuh cukup ambil berat sal aku.Sayang u laa Chak!Aku ponn balas msg dia dan dia terkejot aku da bangun.hahahahah..yelaa,selaalu aku memang bangun upper 10 doe.Taa kna jerit ngan makk,memang ktowg taa bangun!Alaaaa..nama ponn remaja kan?Tapi remaja yang macam aku je laa kot tak kan terlepas dari buat tabiat bruk nih kot.lalalallalala~Tido lambat bangun lambat laaa..betul taa?

Sayang?hmmmm..dia memang taa pernah msg selamat pagi kat aku.Aku je laa yang akan selalu buat semua tuh.Hari2 bhaii!!yelaa...Aku bangun dia baru naa tido,mana tak nya..balik kerja taa tentu.Kadang call aku kol 4 pagi bila aku tanya still ta blik umah lagi.Ta snooker mesti warung.tah pape?Aku nak marah selalu ponn ta patot laa kan?Dia bukan laki aku ponn.Setakat bising siket2 tuh boleh laa.Lagi pun bukan dia buat apa ponn,biarkan je laa..Dari dia balik cepat tapi buat tah pape lagi haru laa kalau aku dapat tau.kan?sayang..sayang..sayang..Kau nih memang laa...(>_<)
Pagi2 lagi aku dah dapat msg daripda mamt sewel tuh.Dia kata ada benda nak story kat aku.Aku tanya tak nak jawab plakk.Tah pape.Nak usha aku,cakap je laa.Tapi aku taa nak.hahahaah..gila??????!mamat kaki minum macam tuh aku nak jadikan steady bf??MENGARUT!mintak2 d'jaohkan laa.Aminn~Aishhh..tapi aku nih kalau nak kawan2 tuh ta de laa hal sangat kan.Tapi nak lebeh???=.= i don't think so~





 

yes!

 Puas Hati

Dec 25, 2010

kenapa?


Ntah pape laa kan?Tapi ni laa yang sedang aku fikirkan.Ikot pengalaman laa kan,aku nih memang suka menuduh.Tapi tak laa sesuka hati menuduh,kadang-kadang semuanya berpunca dari leleki gak.Kau taa rasa cam tuh ke Bloggie?Mana tak nya,sapa je tak sakit hati bila cakap lelaki buat bangang?Tak jawab call?Tak jawab msg?Tak dapat d'kesan?Dan memanjang jee dengan alasan kerja?Eh!aku memang pantang.Bukan aku jenis nak berkepit 24 jam,tapi kenapa laa kan lelaki nih ta paham yang kita nih cuma nak dorang pay attention cket sal kita?Nak kata tak paham rasanya bila berkomunikasi dalam bahasa yang dua2 paham.Kalau taa ta kan laa leh bercinta.Betul tak?



jaga Pesakit??


Menjaga pesakit?Itulaa yang aku buat semalam,25 disember 2010,.Semua nih bila aku dengan anyss gi jaga mak cherry ar.Hahahahaha.Dok spital?bosan.Penat.Dan tak tau nape tak leh stop lapar!hahaha..Asek lapar je kitaorang.Mungkin faktor sejuk laa kot~hahahaah..


Cakap sal mak Cherry yang jadi pesakitnya,emmm..Mak dia Kena Effection kat pundi kencing.Tak terok laa kot?Then dengar crita Mak dia suspect Diebeties.Huhuhuhu~tuh laa..kalau minum mesti kna lbih manis.Kan daa..Hope semuanya ok laa kan?Masa mula2 masuk,semua risau.Dengan family aku skali.Mana tak nya,mak besties tuh doe!So aku pon gi laa mintak kbenaran mak bapak aku untuk gi sna teman Cherry jaga mak dia.Selain jaga mak dia macam gak kitowg dapat buat.Dapat merayap n dapat gak pengalaman yang kitowg nakkkkkk sangat uh kan.JALAN WITHOUT FAMILY.Yeaahhh..ada dak suka laa kot.Tapi aku?takot doe..Cam2 orang aku nampak n terserempak.Jadi takot laa aku.Yang penting aku dapat spent time bertiga jee dengan ANNYSS n CHERRY.huhu..Kitowg daa macam pelancong daa.Mana tak nya..siap bwak pyung aw.!jangan men gile bhaii..hahahah..Tapi Best r!walaupun gi sana bukan niat nak travel2.Dapat gakk curikk2 peluang.


After that blik Ward then jaga mak Cherry n borak dengan parents dia.Mak dia makin sihat n mungkin mak dia buat2 sihat sebab da rindu kat shamer kott.Yelaa..dak kecik tuh dah berapa hari tak jumpa mak dia.Kalau aku?Aku pon ta nakk dok spital lama2.Kepala memang fikir anak je kot time tuh.Itu laa Ibu kan?Tetap wat2 sihat walaupun maseh sakit demi anak dan suami yang ada kat sisi.Kan?Betul takk?


Pehhh!aku tengok nurse nih men cucuk jee ubat kat tangan.takot laa doe..Then kat salur air kat tangan uh nmpak ada darah sebab terslah cucuk.Ngeri bhaiiii!Mak dia pai gget bbir aw tahan sakit.Lagi pun semua cakap if masuk ubat cucuk memang sakit.Ish!Ta nak ar masuk spital.tah pape.Aje derita ea?Macam mana alaa an aku tengok orang2 yang asek ulang alek masok spital ni leh relax je?Aku maksudkan Mat Rempit laa.Ada plak jenis,ta masok spital sbulan skali ta sah!huhuhu..Macam tuh pon ada kan?Tobat laa doee..Ta sanggup aku tgok..Ye ar..aku nasehat je..lalalalala..


Dalam jaga Mak si Cherry nih,baru laa aku tau pe tuh sabar.Kena la ada pengalaman nih.Kalau tak nanti suasah.Kot2 kaum keluarga aku sakit n d'tahan ward da ready n bersedia laa kan nak stay at nite menjaga Pesakit.Kan?Tahan kerenah dorang laa yg paling penting!maybe sometime you should try laa jaga orang sakit..Ok laa pada aku.. 









The HEARTBREAKER

 
HUHUHUHU~TAH PAPE..
waktu-5.35p.m
Tempat-WETEX PARADE


hahahaha..hari ni aku gi wetex lagi.Tapi jst wearing yg sempoi2 jee.Yelaa layankan adek aku n Annyss ar tadi.Naseb baek aku ada sepupu yang ada lesen.Nak tunggu aku lambat agi laa.hahaha..Dalam tengah jalan-jalan gelak2 tuh..Jumpa lak slah sorang ahli SI GILER2.hakhakhak.Tah pape,tapi tadi nampak dia aku cam ta de pasaan dah.Biarlaa kan..Nama ponn SI GILER2 kan?confirm balikk ngadu.Tapi tadi dia try senyum kat aku,so wat pe naa fikir-fikir.SENYUM JE LAA SIKET.Jangan orang kata aku tak professional or tak matang.Masing-masing dah ada life masing-masing pas nih.Lantak kau la labu...Yang penting aku dah haappy dengan hidup aku sekarang.LOVE YOU MOM,DAD n the GACHO's!!!!!


Dah tadi tuh satu hal n satu orang aku jumpa ada sorang lagi yang pernah wat aku Speechless then felt so terrible..wakakakaka~poyo giler ayat ni an?tapi betul ar..Mamat nih nama dia MOHD FAIZ BIN ISMAIL.Nsem doee dia!duhhh..mmang wat aku flirt giler ar dlu.Puas gakk usha then hampir dapat tapi tiba2 dia ada gf laa.Still sayang kat Gf dia.Haaaaaaaa!dari dia laa aku kenal,kawan n pai da tersayang daa kt MOHD NOR FIRDAUS tuh.hahahahaa.Memang kau pernah wat aku betul2 frust tapi thank to ALLAH laa kan coz aku bukan jenis kalau kecewa,betul2 pai bunuh dri pee semua.Thanx coz kau kenalkan aku kat Kopak.Sekarang sayang giler kat dia!ngeheheheh..Dan paling penting aku dah bolehh lupa kan kau.Tau takk?Masa tengah gilakan kau,semua jantan aku ta pandang doe.Aje giler?Aku..Syenda ni doe!Leh ta pandang jantan?kakakakaka..Ni semua gara2 kau laa.Flirt kat kau laa ajar aku apa tuh makna sayang.Betul kau cakap," SAYANG TAK SEMESTINYA KENA BERSAMA,CINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI " .OKeyy..sekarang aku admit.Walaupun dengan Kopak sekarang aku taa laa jamin dia sayang aku.Cuma pengalaman yang dah kau bagi kat aku betul2 akan wat aku sentiasa kemungkinan.Emmmm..Tadi,25 DISEMBER 2010,aku nampak kau lagi.Kau pandang aku cam ada benda nak cakap.Nsem doee kau tadi....(>_<) huhuhu..suka!Tapi tuh laaa..aku just leh cakap kau nsem,sebab masing-masing dah ada psgn masing-masing.Wish kau happy2 selalu k bro?Sebab bila aku sayang orang akan aku sayang pai bila2..Walaupun sebagai seorang kawan..deal?heheheheh..yeaahhh,cool..~


So FAIZ ISMAIL tuh laa heartbreaker aku.Jangan korang terkejot.Pada aku dia nsem laa.Tapi pada korang aku ta tau laa.Hahahaha..Lain orang lain citarasa.ea?Ishh!nih kalau Paa cikk Sayang aku tau..mati aku kena nganjeng ni kunk..Cam biasa,CINTA LAMA BERPUTIK KEMBALI..Otakkk arh!Haahhaha..nonsense..kn?????



Dec 21, 2010

sempurNaa berdua



You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause your the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause you are the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
 You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together
 Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
 You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle
 Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
 Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two 


 

Dec 20, 2010

Mesti!

Yeppppppppppaaaaaaaa!!
huhuhu..aku da abez exam doee..Bermula laa k'hidupan aku tang akan merasakan dirinya cukup besar!ahahahhaa..mana leh macam tuh kan?Aku baru nak start idop yang penuh extream nih doe..Yellaaa..dai sini laa kita dapat tengok ketahanan mental&fizikal kita cukup kuat ke takk nak m'hadapinya..huhuhu~

Pas ni aku dikk rumah je laa kan?tlg Chuu wat keje rumah hari2.nak wat cm ner,kna laa bgi khidmat sebelum aku kluar gi continue study.Kan?bukan apa sangat punn.aku mesti lehh wat punya laa!hope aku dokk umah ni jee aku leh laa buktikan yang dokk umah bukan takkay leh gemokk tapi akan aku buktikan dokk umah laa akan wat aku naik menyampah tgok makanan sebab aku masak confirm............!aku sampai takk lalu daa nak makan.btul taa..?Korang jangan ketawakan aku plakk sebab nih laa hidup aku.Aku haapy macam nih..Biaq laa orang lain sibokk carik keje kat luar tapi aku nak tolong mak aku kat umah.Kena sangat laa kan dengan pangkat ANAK SULONG pada mak bapak aku tuh.Huhuhu..so guy's!even korang rasa hidup aku nih macam membosankan,aku tetap akn wat paii laa nampak happy n happy alwys...!mesti!cabaran nih.....!

Dec 18, 2010

(^_~)



Sekarang maseh tengah mencuba,agaknya dia perasan tak?huhu..tak kott,da happy dgn his lady..bgus laa,aku pon tak nak laa ganggu.Yelaa,lagipun tak sedap laa ganggu orang punya.Takot timbul cerita yang tak patot je.Dalam aku fikirkan semua ni,macam2 yang dah aku wat.Tadi bincang ngan chuu n ekin sal perkahwinan.Hakhakhakhakhak..kelakar giler!jadi panass n tegang laa jugak dapo tadi.Mana tak nye,masing-masing menegakkan prinsip masing-masing dan sibuk kuatkan pendapat sendii.Termasuk laa aku.huhu.


"chuu..kau dah sedia ke nak kawen dengan uncle tuh?mak bapak dia ok da..?"ni laa ayat pencetusnya perbincangan nih.Bermula dengan kepoh-kepoh dorang laa nak g umah keje kawen tengah hari tadi.Dalam sibuk-sibuk tanya nak pakai baju apa pai laa jadi isu ni.Lebih jelas lagi sebenarnya tentang MERTUA vs MENANTU laa.hahahaaha.Ekin kata,"tak baik chuu.. kan ko nak kawen dengan anak dia.Nak tak nak kau kena laa redha pastu amek ati mak bapak uncle.Nanti tak bagi kawen pulakk."yang aku plak sibuk mengiyakan,"ha'a chuu..kan tuh mak bapak dia.Bila kita kawen kan kita umpama anak perempuan pada mak bapak laki kita tuh..barulaa ada keredhaan rumahtangga.hahahahaha..."peh,kena sembur siot dengan chuu."Oitt..kau orang ingat aku nak sangat ke macam nih?sapa suruh mak bapak dia tak suka aku,sapa suruh dengar cakap c Mida(aku pon tak tau,yang penting mokk cik ni kepoh) tuh sangat.Tak nak senyum kat aku kan bila aku senyum.Haa...jangan marah laa kalau nanti aku kawen nak sayang anak aku iaitu cucu dorang lebeh-lebeh.Tapi tak suka aku,anak aku sibuk nak ulet.ta payah,,"haa amekk!hahahaha..Tapi betul gak apa chuu cakap.Dari situ laa kita leh tengok dia sebenarnya menjaga maruah dia,"dah orang tak suka.Tapi aku sayang anak jantan dia,sapa suruh nsem sangat."huhu..tuh laa yang dia selalu tegaskan.Sayang betul chuu kat Uncle.ikotkan maa cik aku tuh lawa,takat nak yg charming2...petik jari,deret laa.tapi dia memang sayang uncle laa.Semuanya sama-sama.


Bagus betul kan?lama tuh dorang couple.Doa aku,moga2 MERTUA vs MENANTU nih tak terjadi laa kat chuu.Dah penat dah dia sedey.Ketawa dalam sedey.Aku hope mak bapak dan keluarga uncle boleh terima dan sayang maa cikk aku tuh.Dia perfect pada aku.Rugi laa sapa tolak dia..huhuhuhu~Aku tengok dia tunjuk cinta n sayang kat uncle ni laa yang dapat buat dia happy.Macam-macam dia dah dapat,cukup laa.Janganlaa dia terduga lagi.Aku bangga aku ada maa cikk macam tuh.Dan yang pasti orang lain jarang ada maa cikk macam tuh.Bonuss,uncle kitowg pon layan kpale bebb!huhu~syokkk!