Followers

Feb 28, 2011

"Hey LOVE"

"Hey LOVE"
"Hye Dearr...."

hahahaaha..IM dgn siapa laa aku nih pai LOVE2 nih??..
Pakwe baru kee?
aiii....ta de laa...pakwe baru laa sangat.Kawan saja okay?Dia ponn aku kenal kat FB.Cuma dia agak nice and sangat baikk.Ala senang citer dia macam gentlemann laa jugakk.Actually ROMEO cket.huhuhu,tapi aku  rasa dia bhaikk la.yelaa..Cara dia borak and sembang dgn aku ponn macam show yang dia jenis llki yang nice gituh...huhuhu..
  

 AMIR ZAQREIL
haa inih laa my Encik LOVE tuh.huahuahuahua
.XoXo

ber'IM dgn dia tadi ptg:


AMIR::ta pyh laa hide picture u.. :(
ME    ::ha?knape leerr?
AMIR::yelaa..i na tgok laa..
ME    ::humm..okkay.sejap ye.
AMIR::okkay,i'll waiting!(excited)..:)
.ME    ::hahahaha..okkay

then blablablabla kami cter pe lagi tah.Tapi part nih laa yang paling buat aku naa post aww sal mamat nih.Hope dapat kawan dengan dia lama2.coz macam best plakk cit catt dgn dia.Yeahh..cool doe!huhu
so MR.AMIR,thumbs up for you okkay LOVE?huhuhu..


berborak dengan My DEAR tadi...huhuhu...dia ajak aku gi tengok bola jumaat nih.hahahah.rasa macam nak g jee.yla kelantan lawan mana tah tadi dia cakap.Macam best jee an?yela...selalu dia je tengok bola dengan kengkawan and kaum2 dia.Nih dia kata nak lakk sekali sekala aku yang teman dia buat apa yang dia suka.Se
 bagaimana dia selalu cuba masukk dalam dunia and hobby aku,so..tak salah kann aku cuba jugakk try nikmati apa yang dia suka.kan?sayang,if boleyhh...saya memang da teman da sayang.huhuhu..sorry doe dearr..huhuhu..


Feb 27, 2011

Tanjung

 Melepak alaa minah rempit laa weyyhh..hahaha..aje gilerr ko..Nih semua Cherry arr ni.
Annyss agi ar tdi bukn main agi lepakk je muka ngn laki dia.hahahhaha.Choiiiiiiiiiiiii!tapi okkay ar..
akhrnya dpt gak aku tgok and lepakk japp ngn c icamm tuh.
Payah noo lerr mmt tuh naa jumpa aku ngan cherry.Hhahaha.
Then dapat tgokk scenery pee yg ada kat tnjung tuh haa time ptg.Oooo..ada ramaiiiiiiii sgt budak lepakk.Macam2 jnis budakk ada aww.hahhaha.
Macam org gakk aku nmpak tadi.
 After that i dapat jumpa my sayang loo.
hahhahaa.hari nih i jumpa dia dalam keadaan paling comot and sempoii.
yang paling best plakk...
Baju semua sama.
Kasut aku ngn dia ponn sama awww.!
Padahall kitorg nih bukan suka janji2 ponn.
Haiiiiii..
makin sayang laa kat dia tuh.
sukaa sangat tadi dapat jumpa dia...
xoxoxo

Then aku jumpa GELONG,ASEPP,AKIMM.
hahahaha,,sukaa aww.
dapat blnja dorg air..
ta pe..nty pas nih aku blnja korg lagi okkay?
mesti blnja punya...
hahaahah..nty kita lepakk ta pyah ada pakwe aku aww..
kesiann korang asal jumpa aku je mesti aku ngan pakwe.

nty kita2 je okkay?
mesti!




 

Feb 26, 2011

semakin bhaikk


 Okay,hari nih demam semakin bhaikk.Dan badan ponn ta saket2 lagi daa..
Yelaa...
sebab makan ubat ikot masa dan sukatan yang betul.
So aku cepat laa eloknya..kan3?
Aiii..
apa kena dengan aku ni ponn aku ta tau laa B..
Yelaa..skrg asekk demam je..
Encik Sayang aku sekarang ponn tertanya2 kenapa dengan 
aku nih asekk demam jee..
Aku ponn mana laa tau ann nape aku asek demam.
Da nak demam,
ta kan nak kata JANGAN pulakk kan?
ajee gila laa if aku macam tuh.
Huhuhuhu.
yang paling pnting aku da nak baikk.Ta nakk laa demam lama2.
Coz nanty makin galak aku muntah n mual.Da macam apa da.
Asek minum air masam je.
Kalau takk mesti pas makan je....
Uwekkkkkkkkkkk!haaa...
da bzir.Pnat je makan dgn pnuh semangat walaoponn sket..
tetap muntah jugakk woo..
Kesian kan..?


Tadi Cherry dtg.Dia saja dtg 
coz jaga aku plak.Hahahah.
aku an demam.Annyss da blik.
So,tdi dia jadi 
Nanny aku laa.
Wat kje part time.Tapi korang percaya ke Cherry jaga aku?
Huh!mana nya,...
Aku yang jaga dia.Siap masakkan lagi.Cheh!terbalikk suda.
Hahhaahah.
Then Adek dia yang shamerr ponn ada gak tadi.Dua bradik tuh bukan main agi
suka ea dokk umah aku.
Yelaa..C kcik Shamerr uh kan ta de kawan ramai 
selalunya if kat umah.
.Bila dtg umah aku rioh laa pe lagi.
Mana tak nya,adek2 
aku semua suka aww dak kcik uh.Comel giler laa dodoe!
huhu.tgok!
da terikot shamerr.Hhahahaah.
"bas laa dodoe(bodoh)..."
huhuhu~








Feb 25, 2011

yaikkksss!

  

haissshhhhh...rasa nak muntah laa..mana takk nya doee...da laa aku ngah demam.Lagi plakk korang boleyhh buat aksi yang mau bagi aku muntah plakk an?weyyhh...macam laa aku nih bodo sgt taa faham apa yang korang cuba nak sampai kan..Kepura-puraan kotang berdua nih boleyh buat aku hilang hormat aww kat korang berdua!how dare you....?


Lama2 aku perhatikan..yeeee...aku da nampak.Aku da nampak dengan jelass.Tapi nak buat cam mna korang nih aku memang daa start sayang taww takk?last2 nih kee keputusan EXPERIMENT nih?bullshit!bodo doe ko..korang senang jee kan patah kan haty aku?senang aku bagi kepercayaan aku kat korang,,tapi korang broke tht things macam tuh jee?apa?????ko ingat haty aku nih karipap ke?aku mungkin taa kan balas apa korang buat.Tapi korang ingat laa..setiap perbuatan ada balasan.Dan pada aku.antara korang boleyh salahkan aku and ktawekan aku..tapi kita kna igt,...ALLAH NIH MEMANG SENTIASA ADIL.


Btw,aku doakan korang bahagia okkay wokk?coz aku taa reti naa mrah korang berdua.Aku cuma boleyh telan dan lupakan kemudiann maafkan korang.Rambot sama hitam,tapi haty2 mcm2 ada kan?aiiiii....Percuma ajaa kalau tunjuk suci kalau haty terlalu mementingkan diri sndiri.Kan?am i right Bloggie?Aku hanya manusia biasa yang sentiasa buat silap..tapi aku jugak insan yang tak penah mau ponn lakukan kesilapan.Maafkan aku sebab aku mula marah dengan kalian berdua..love you till ever babe!







Feb 24, 2011

demam!

 Haaaah~
  yeahhhh...i got sick bloggie..B....saketttt wooo...selsema,batuk,badan ponn bisa2 aww...Ta tahan macam nih...na cakap ponn saket aww..na ktwe?emmm...na nges loo b...
B.....
Ta tau nape sekarang kerap jee demam nih haa..
nih lagi laa result daa nak kuar,lagi boleyh demam plakk an?
Sedeeyyy ooo...
makan ubat?
yeahhh..
semua dokk pakse aku makan ubat laa...
gi klinik laa...
ape laaa bagai...
choiiiiii!
paet tau takk ubat tuh?

Dalam pale ngah pk naa lepak je nih...'
hahaahhhhhhhhhhhaahaha...
jom sayang2 ku?

Tapi tuh laaa..
bila demam jee mula laa nak touching..
ntah kenapa ntah aku ponn ta tau..
pai dak2 nih usek kt stAtus FB poonn aku da naa sdeyh laa jadah..
ta tau nape..
dengan pakwe aku?
ta pyah cakap laaa..
kesian dia doe...
Aku asekk naa sdey jee dia grau siket2..
last2 dia kata
"sorry okkay sayang?"
padahal bukan apa ponn..
aku yang mengade2...
ta tau laaa weyhh...
senang kata hari nih bukan hari bhaekk aku...
just ignore me..




"Ever Fallen In Love" _love this!

You spurn my natural emotions
You make me feel like dirt
And I'm hurt
And if I start a commotion
I run the risk of losing you
And that's worse

Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

I can't see much of a future
Unless we find out what's to blame
What a shame (oh what a shame)
And we can't be together
Until we realize that we are the same

Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

You disturb my natural emotions
You make me feel like dirt
And I'm hurt
And if I start a commotion
I'll only end up losing you
And that's worse

Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

Ever fallen in love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
Ever fallen in love
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

 




SuperDuperBffLovelyHoneyybee








 For along yime aku n mereka tak sebegini..
AND 
semalam 23/o2/2011
is the best day we ever hadd aww..
jgn tnya knape sbb dari kol 8 a.m pai 11 p.m kami keluar!
and semalam sempat lepakk tnjung then clbrate adek aku punya bzday..
sweet 17 suda itu budak!
huhu..
i love my budakk's...!
xoxo

Feb 23, 2011

for sure

 Meniti yang tak pasti.
 yeahh..dalam kepala aku tuh laa yang ada skrg nih.Macam2 yang aku tengah dokk pk kan.Yela bukan apa..aku macam taa sure je dgn apa yang akan jadik pas ni.Yla,result ponn otw na kua.Brape laa aku dapat agaknya ann?Aiiiiii..aku harap sangat aku dapat lbeh baik dari time aku PMR.emmm..arah tuju idop aku pas nih bergantung pada keputusan natang nih laa..aje gilerr lerr..huhuhu..moga2 semua berjalan dengan lancar dan semua kawan yang satu badge dengan aku...senang kata SPM BADGE 2010 akan dapat keputusan yang baguss dan tak de yang tak luloss.Aminnn..

Apa yang aku mintak nih aku rasa macam keterlaluan pulakk.Tapi pada siapa lagi kita semua nih nak memohon kalau bukan padaNYA...kan?Sesungguhnya ALLAH itu maha MEMBERI dan MENERIMA hambanya.padaNYA laa kita meminta dan DIA laa sesungguhnya maha PEMBERI yang bijaksana.




Feb 22, 2011

happy birthday muncett!

 haiiiii...
morning guys!
Hyee bloggie...
huhuhu..lama kan saya taa update pepagi mcm nih?
Emmmm...hari nih semangat aww mau updated sebab hari nih birthday kakak saya....!
huhuhu..
yeeeeeeeeeeeeeeeee....
betul..
happpy semalam dapat wish kat dia sebab dia da tdo..and tdi dia msg saya,
dia da ta mjok..huhuhu..
saya suka tau!


Haaa..ini laa kakak saya!
kakak muncet yang saya paling sayang aww walauponn kadang2 dia agak 'annoying'..
burrrrrrrrrrrrr...
i love u lot sis!
sangat2....!
happpy bzday okkay..
may ALLAH S.W.T blest u ye kakak..
moga d'pnjgkan umur dan dimurahkan rezeki yawww...
and cynda wish akak happy je selalu dalam hidup nih and hope sangat kita selalu 
ada untuk satu sama lain...macam masa dulu..hhuhuhu..kan3?

huhuhu..kak lynn da 21 da aww..
jap je kan?
ye laa
saya sendiri ponn da nak masok 18thun..kan bloggie kan?
ngehhehehee...
ta pe laa..umur tuh kn nombor jeee..
walauponn umo da bsar..
tapi still gak nmpak kanak2..kan kakak kan?
huhu..

kakk...
sorry aww sebab cynda ta dpat bagi pape bzday akak kali nih..
sorry aww..
:(
sebab ta de bajet looo..
if ada memang da bagi aww.. 
ta ponn kita kuar then pi beli apa yang akak nak tuh kan?
huhu..
na tau ta apa dia nak?
lalallalala..
shhhhhhhhhhh..
nama ponn muncet kan?mestilah naa makanan..
hahahahaa...
Ta laaa...
kakak saya itu mahu cake je..
what???????????
CAKE JE ....?
hahahhaa..ha'ah...
memang laa cake je...tapi dia nak 
yang ini....
hahahhaa..
nampak?
muncet3...
huhuhu..
ta pe...
nanty2 bila da ad wet sket owg blnje akak aww..
tapi ta janji laaa..
InsyaALLAH....
k?
doakan owg murah rzki jugakk aw...
huhu..
Sayang kamu laa kakak!
~X0X0~








 

Feb 21, 2011

tiada sokongan


Menaip lagi ketika rasa perlu..yeee..itu laa yang aku buat setiap hari.Aku rasa menaip lagi senang drpd mnulis.so...aku da ta perlu pen dan diary harian lagi..huhu..untung laa korang cz diary aku pas nih semua boleyh baca..tapi yang perlu je laa aku citer kt sini..Yang pvate,aku taa cte..sorry..i mean that actually!seriously baby!huhu..


Emm..Baru je sudah b'IM dgn Annyss.Dia macam taa happy..Yelaa..aku da agak..sal Hal sambung blajar tuh laa.Emmm..dia kata ta de sokongan.Coz kolej berbayar nty bazer je kalau pergi.Mana2 pon sama.U mana2 pon guna duet jgak..Cuma ta nmpak sangat.Pergi mana2 ponn ta kisah.Tak kisah laa IPTA or IPTS..Yang pnting niat kat haty tuh yang pnting. keluaran dari IPTA ponn bukan semua  uh tol2 kuar tros mantap idop dorg.Sbab tuh laa wujudnya IPTS.memberi pluang pada sapa2 yang taa brape bgus dalam kptusan?kan?yeeelaa..semua orang mesti laa ada kesedaran kan?..Cuma kena ada duet laa.Tapi skrg mana2 IPTS ponn da ad jaminan pinjamam pembelajaran..so..what's the point haa pai ta nak kasi sangat p IPTS?Bukan taa mampu...cuma nak capaikan impian mak bapak and anak2 terpaksa tertekan coz impian mak bapak?hey papps!tht's not fair..

Bila anak2 mula tunjuk pemberontakkan,tau plakk na marah.Tapi anak mana je ta ngamok kalau tak de keadillan dlm hal2 macam nih?Come on laa..Kena ade rsa percaya ciket dlm diri tuh untuk anak2 yang macam aku nih haa,Yelaa..nampak jahat and terejal.Tapi kalau bukan parents sndiri percaya kitorg..siapa lagi?pakwe?hahahaha..ha tuh laa..bila anak mula ada pakwe pandai pulak nak cakap and pertikai kan:


 "kenapa nak ada pakwe?kenapa samapai nak carik kaseh sayang kat luar sana?apa??tak cukup dgn apa yang mama/papa/ayah/mak/daddy/mummy/abah/umii bagi selama nih ke kamu ke?" 


aiii..ketika tuh,aku wakil komuniti anak2 tertekan nih rasa nak je jawab..
 "ye..memang tak cukup..tak cukup adil dan kepercayaan untuk saya nih tak de"


tapi aku mana laa ada hak nak cakap macam tuh..kan?haii.
..don't know laaa..from COMPLICATED downloading to HARD...

lama ta macam ni!

 Haii..
Aku cuma nak cakap yang aku happy gler coz semalam,
20/02/2011
Tarikh d'mana aku,cherry and annys lepak ber'3 semula..
hahaahhaa..
da lama oo..
Selalunya sebelum nih aku mesti lepak dengan salah sorg dari dorg..
So,semalam mmg syok laa..
sebab aku seharian beb dgn dorg!giler arr...

Lagi best plak coz aku dapat jumpa buah haty aku..
ngehehehe...comel laa dia..
selalunya muka macam ta bley bla..
tapi semalam..
emmm..
not bad laa jugak kan mamat pakwe aku tuh..
hahahaha..
Jangan jeles aww coz semalam dia call b4 dia blik JB,
Dia kata "hari nih best..epy gler coz lepak dgn sayang paling lama"
hahahahahah..
i love you laa sayang!
Then semalam best coz aku tgok btape rapatnya paw n daus aku tuh dgn Annyss..
Hhehehee..happy laa coz pakwe and kawan baik sama2 penting..
so..
biarlaa dapat bergaul baik..
kan?
next time aku hope ada pluang lagi lepak macam nih..huhu..
XoXo
me with annyss


 Sayang saya!

Cherry with Paw




Feb 18, 2011

3 hari holiday bersama

 aiii..3 days bercuti bersama?..
bunyik mcam best kan?memang best ponn wokk..huhuhu...
na aku cter ta??..
ai.. :)
okkay..bermula dengan satu MALAM~
MESSAGES WITH MY BABE
CHERRY:Yo!esok aku dapat la wet bapak aku bagi...cukup laa kan?aku da simpan spruh 
            dalam bank,ad lagi pada paw ar macam biasa..huhuhu..so,jadik ta plan kita 2 
            month ago? 
AKU       :emmm..okkay gak tuh,aku ponn da leh kuakan wet warisan atok aku tuh haa..tapi 
             bapak aku bagi gne.ok kan?wlupon hakikatnya ta luak ponn..hahaha...bsnes ayah 
             ponn okay,dia tau sal kita pnye planning nih..aku da btau...t aku dapat lagi kot 
            duet..huhuhu~so...bila nak gi nih?..Alang2 anys ponn  ada nih haaa..dia ponn lepak
             umah aku seminggu nih haa..
CHERRY:emmm..yla..aku tau laa dia ad kat sana.tuh yang aku msg kau je...huhu..so,aku 
            ngan paw ponn da ad discuss tadi pagi..dia kata on je,dia ponn ada r wet 
            cket..so,ta de hal sangat..lagi ponn kitowg simpan duet sama2 kan..cuma tuh
            laa..laki ko tuh haa..blik bila?Ejal bleyh taa?okkay ke?

(AKU ponn tanye annyss..msg cherry tuh aku biakan dulu..emm..annyss ngah gayut plakk..duhhh..)

AKU      :mok!cherry tny sal holiday tuh...okkay ta?ejal?
ANNYSS:Okay bye sayang( kat balax dia laa)..emm  apa?aii...da aku ada kat sini ea,mesti laa
            on je beb...agi  
            ponn ejal ponn dpt smggu cuti..n gaji dia dapat triple cz ad bsness tepi...wet aku
            ponn ad laa cket  kje tuh hari tuh..hhehehehe...jom laa,ckp cherry skrg jela..eh 
            jap!daus balik sini tak?

Aku diam and termenung..
emmm..DAUS?yeee...dia je yang paling pnting sekarang..semua tanya dia.yelaaa.bukan sebab if dia ta de aku tak nak gi ke hape..cuma....YEEE!KERETA DIA JE LAA YANG PALING SESUAI BAWAK GI HOLIDAY!...aku?..
eemmm..nak call dia ke?ta?call?tak?emm..aku merajokk laa dgn dia... :(

ANNYSS:laa...kau merajuk an dgn dia?...da la tuh..3 hari dah..ta rindu ke dokk?p laa...kita

             da lama ta jalan2 
             nih..
AKU      :dia tuh...
ANYYSS:Kawan aku nih kalau mjok,aiiiii....kalah budak kcik aww..hahaha..da bsar pnjg
            ponn nak majok lama2?tahan plakk kau ann...p laa call...nty blik jalan sambung 
            mjok balik okkay?hahahhaa
AKU       :Yelaa...aku call..i miss him badly...
ANNYSS:okkay,tht's my gurl! :)

Aku ponn amekk phone semula and call la my lovely guy tuh haa..dia gelak!huh!hamoeh~dia kata dia rindu aku..huhu..so..kami ponn berbaik laa..like sangat!huhu..so daus kata dia tau da..paw da call..n da confirm da ponn dgn paw..hahaha..melonjak laa aku suka!tapi...

AKU       :bila sayang??
DAUS     :Laaa..esok malam laa..sy petang esok baru balik..
AKU        :haaa?awak nih..bia btull...
DAUS      :yee...esok malam kita gi,saya ada customer nih sayamg,,nty msg okkay?sayang awak!
AKU        :??...okkay sayang,,take care yangg!
Aku ngan anyss ponn apa lagi..tros pegi cuba beranikan diri cakap kat mak yang esok kitorang naa p bercuti.tak lama ponn,3 hari je planning..cukop!huhu..takot siakkkk...aku ingatkan mak ngan bapak aku ta bagi..yelaa..kitowg kan semua pompuan..mau dorang ta wsau..tapi akhirnya ayah bagi dgn sekali cakap je.hahaha.,yes!so..aku ponn msg laa cherry and btau esokk malam gi.macam biasa laa..Dia dtg sini amekk kitorg and nty pai tanjung agas park kreta kat umah daus.huhu..biasalaa...~
TOMORROW IS THE DAY


Hahahaha...yee..nampaknya hari yang d'tggu2 da ponn tiba..tepat kol 9:30 p.m cherry ponn dtg amek aku and anyss..tuh ponn lambt 1/2 jam!huhu..pas jumpa ayah kat warong salam2 pe semua,kitorng pon naik laa. kreta.mak and yanh pesan macam2..ye laa...kitorg kan semua ponpuan..bahaya~tapi kalau ta prctise ta leyh la b'dikari sndiri nty..btul tak?Aku drive!

Aku ponn drive laa latio cherry nih haa..dia kalau da jumpa aku or anyss,memang kitorg laa yang kena drive..alasan dia,malas and bosan??siot punya budakk..nak tak nak aku drive laa..anyss?haiii..awal2 lagi da kata kalau aku ada,jgn haraplah dia nak drive..em3..

drive sempat singgah 7E aku nih sbb nak bli topup..pas beli topup baru la kitorg mengecohkan diri masing2..

CHERRY : Weyhh mokk..paw kata ejal da pai umah daus..cuma daus je,ngah tido 
             dokk...paw call ta angkat ponn..
ANNYSS :haa..aku tau,nih dia ponn baru msg nih haa..peh daus ea...tadi ptg bukn main jnji
             kol 10 da grak...nih dia plakk tido..
AKU       : Tak pe lahh..dia penat doe..nty bia arr aku drive nty..ksian dia..nth2 baju ponn
              tak kemas lagi tuh haa..
CHERRY:haa yelaa..aku phm,paw n ejal ponn ada tuh haa ta de mslh nk drive..cuma,peh
             tak pyh laa tido ea!
ANNYSS:hahahaha...ejal kata elex arr..malam maseh muda,dia ponn nk yido..ta ckup 
            tido..pehh..ta nak menyirap plakk ea....

(hahaha...aii..pakwe oh pakwe...macam2 laa..tapi nk buat macam mna,kata sayang..so..kena laa faham..)



AKU       :hahahaaahhaa...alaaaa..tak ade nyee..relax laa...kita gerak lmbt ponn tak pe..tak
              pyh terkejar2 tak..?
ANNYSS:Yeee..tak kisah..yg pnting kita gi selamat pergi and pulang..kan?
CHERRY:huhuhu..betul2..tau tak pe...haa tuh ejal ..eee..laki aku,nsem nyee....
AKU       :Cheeeehhhhh!macam laki dia je nsem...hahahha..tuh rindu tahap cipan arr 
             tuh..kan?
CHERRY:rindu dokkkk....sebulan dokk tak jumpa...hahahaahaaa..
ANNYSS:alllllaaaaaaaaa...laki aku more bettter..hahhaa..
AKU      :Dah2..laki aku je laa senang..hahahaahahha..


kitorg ape lagi gelak sakan laa..ye laa..masing2 nak pertahankan pakwe masing2..aii..bukan apa sangat ponn..Siap gado2 cakap pakwe sapa lagi better n nsem..??hahahahaa...laaa...mesti laa pakwe aku!pada aku laa..huhuhu..jan mara haaa....
sampai2 je kat umah Daus kitorg d'sambot mesra oleh mak dia..mak mertua aku!lakk!huhuhuhu..ye laa..mak dia ngan aku baik laa..cuma aku segan nak pggil mak dia mak..padahal mak nye asek sruh2 je..1st aku trun kreta tros salam..and mak dia plok aku..huhu..sebak plak..ye laa..mak dia baik..aku ingat mak dia tak suka aku kawan dengan Daus..mana tak nya..aku nih tak bertudung..sexy plak tuh..lagi plak aku selalu bawak kawan aku yang dua tuh datang umah dia tengok dia,rambot dorang tak pyh cakap laa..blondie memanjang!aku nih pakk kal laa Daus tak bagi aku dai rambot..dia kata sakai!huh??BTW,okkay jugak tak dai..ylaa...da laa aku nih open sana sini pas tuh rambot nk kaler lagii..da macam western sangat..memang laa pakwe aku tuh tak kisah..Dia ponn moden jugak..tapi dia slalu pesan dia tetap orang kampung..so,ta phm2?aiii...nak wt cam ner....sebab sayangkan dia laa aku ta buat aw..huhu


MAK         :Lama Sha tak dtg jumpa mak..sibuk sangat ke?
AKU          :maaf laa mak..Sha ponn bz jugak..nih haa 2 hari lpas jugak laa baru free 
                siket..Cuti 2 bulan nih..Nty tiap minggu Sha dtg jumpa mak okkay?
MAK          :Ye laah kamu tuh..tuh haa Daus baru bangun tuh..Beg baju dia ponn tak kemas 
                 lagi..Mak masok buat air laa..kamu tolong kemaskan beg dia Sha..kalau tak tuh 
                 main peruk je nty dalam beg..da bsar panjang ponn payah mak nih laa 
                 jugak..Cherry,Anyyss...masokk laa..bia kreta tuh bagi Din
                 parking. Ayah ade kat blkg tuh haa..
CHERRY   :Yelaa mak..okkay..
ANNYSS   :Mak..budak2 tak de ke malam nih?
CHERRY   :ha'ah...kimi ponn ta de ke?
MAK         :tak de..pergi jalan dengan maknye tuh haa..kak long Daus ada jugak ajak
                mak,tapi tuh laa..mak nih kalau ayah kamu tak nak pergi..payah siket mak nak
                gi.Kesian laki aku tuh nty nak makan apa..
AKU          :hahahhahaha...ye laa..mak kan psgn romantik ngan ayah,,mana boleh nak
                 jao2..hahahha..
MAK         :ha'a laa..pandai kamu..dah p tengok Daus tuh da siap ke belom..kamu berdua

               sini laa tolong mak..


Syok plakk dapat usek Mak Daus tuh,,hahhahaa..mak nya sporting.Pas tuh baik plakk tuh...Tersenyum aku bila teringat yang aku memang selalu usek Mak Daus.Sampai kat bilik Daus,aku ponn ketok,tak sampai brape saat Daus ponn bukak pintu.Dia sentum kat aku.Aku ponn senyum je kat dia.Haiii...sweeet plak laki aku nih haa pakai macam nih.Suka sangat tengok dia pakai cap nih.Sempoiii...sayang awak laa sayang!


DAUS      :Hai sayang....saya dah siap,cuma beg tak kemas lagi..tolong ?
AKU        :Hai sayang....emmm..yelaa da siap tapi beg tak kemas lagi,ai...awak nih
               kan...tak pela..saya 
               tolong kemas okkay?Awak pergilah luar..tak manis plak nty kita dua2 dalam bilik.
DAUS     :Alaaa..kan mak okkay je tuh..tak pe laa..
AKU       :jangan nak mengade...eeee..........gatal je ta sudah tau!

DAUS     :hahahahha..ye laa...sayang,awak comel laa..da kurus da c tembam saya  
               nih..hmmm..huhuhu..Sayang 
               awak..
AKU       :hahahahah..kurus ea?emmm..mesti laa.ta mau tembam lagi...huhuhu
DAUS     :Alaaa...tembam ke tak janji owg sayang awak..
AKU       :Yeee...trima kaseh awak..huhu..
DAUS     :Sama2 kaseh...huhuhu



Pas Daus keluar baru laa aku dapat lipat baju dia and kemas barang2 dai dalam beg..Baju..boxer...short..jeans...semua siap daa aku bawakkan.Perfume dia ponn aku bawakkan.Yeee..perfume Dia yang aku sangat suka,CK!huhuhu..love it yaww...huhuhu..Lepas sudah kemas,aku kluar bilik and bawak begnya sekali letak kat tepi pintu.Jengah kat luar tenok mamat2 tuh tengah kemas kreta..Daus ngah tegok enjin..Panaskan enjin laa maksud aku.Paw plak leka tengak masokkan beg dalam bonet pe semua..Aku ponn terus pi dapo.Aku tengok time tuh Cherry tengah basoh pinggan.Dia baru pas makan.Annyss plak tengah borak dengan mak Daus.Aku nampak Ayah Daus tengah baca paper.Aku ponn tarik kerusi and duduk depan mak.


AYAH      :haaa Sha..da siap kemas ke?
AKU         :Da yah..Da ltak kat depan da ponn.Tinggal nak gerak je.Ayah sihat?
AYAH       :Allhamdulilah..Mak ayah kamu apa kaba?Sihat ke?Meniaga okkay?
AKU         :Okkay jee..Alhamdulilah Yah..
MAK        :da makan Sha?Nak makn mak ada goreng mee tuh haa..
AKU        :Da mak tadi kat umah da makan..


pas 1 jam 1/2 kat umah Daus,Baru laa kami semua gerak.Dekat pkul 12 jugak laa sebenarnya.Permulaan perjalanan Daus yang Drive.Yang lain2 naik kreta tak sampai 1 jam semua da tido.Tinggal la kau berdua dengan dia je teman dia borak.Dia cter macam2.Dia kata kje dia skrg makin okkay.Murah rezeki kat JB tuh.bagus laa pada aku.Yelaa..kalau tak sapa nak bayar wet WISH dia nih...sapa plak nak tggung makan minom dia kat sana..tol tak?sepanjang perjalanan tuh macam2 kami bualkan.Yelaa...da lama tak jumpa dia.pulak uh dapat borak lama2 okkay laa dia ponn ta mengantuk.senang haty aku.




FIRST DAY of HOLIDAY




Hari pertama percutian,kitorang sampai Penang dalam pkul 8 pagi Daus da start masok jambatan pulau penang tuh..Pagi2 lagi dapat aku tengok matahari terbit.Cantikk...Dak2 tuh ponn da bgon.lama ea dorag tido?siot jee tinggal kitorg berdua spnjang perjalanan.Laju jugak Daus drive malam tuh.Yelaa...tak singgah mana2.Dia ponn steady je samalam klajuan kreta sama je...




Cantik kan?Kalu dapat amek penuh lagi lawa kot.huhuhu.then kitorang terus gi sini.Ye jelas aku ingat sangat dan tak kan pernah lupa..bEst dokk!


















       huhuhu..Suka!

SECOND DAY of HOLIDAY

Okkay then hari kedua yang d'tggu.SHOPPING n jalan2 sekitar Penang.Mak oiii..Penang memang cantik.Da lam jugak aku ta datang sini.hhahahaah..kali nih datang dengan kawan2 lak..memang best laa kan...aku malas nak taip lagi,aku upload,korg tengok laa okkay?



















LAST DAY of HOLIDAY

Nih plak hari akhir kami kami kat sana..b4 blik tuh sempat laa jugak pusing lagi satu kali.Peh..memang best laa penang.So..masa nak blik tuh memang macam sedeyh laa semua sampai kan daus,ejal and paw pjuk kami bertiga gadis ini nty pergi lagi.huhuhuhu.mengade kan...?








huhuhu..sudah tentang aku jalan2 nih.ta mao cter lagi nty rasa nak pergi..sebab...
 AKU MIMPI JEE SEMUA NIH..hahhaahahahaa..gila kan?mimpi yang panjang dan tangan nih nak sanagt taip tentang mimpi aku nih,trok ea?hahahahaa...kesian korang semua mesti pk aku btul2 pergi kan?ta laa..cuma mimpi aku kali nih agak best..jao tuh pai penang aku mimpi..anyway,tempat2 yang dlm pic tuh laa yang lbih kurang laa ada dalam mimpi aku.Penanhg cantik kan?ummm..nak pegi!!!!!!



p/s:Sorry laa nisss sebab aku mimpi kau dengan ejal bukn dengan icam.so..if ko and ejal tibe2 menjadik,Berkat mimpi aku kot..huhuhu.