Followers

Jun 24, 2011

Jalan Joned Fixie's !

 Ye seperti yang kita semua sedia maklum,memang tengah hot la kan aktiviti MENGAYUH semakin popular dikalangan masyarakat beli.Tak lupa jugak aku nak persembahkan sekalung Tahniah kepada kaum keluarga besar Jalan Joned yang sedang bergiat aktif dlm sukan ini.

mula2 memang sikit je budak yang joint kayuhan basikal yang meriah nih,tapi sekarang da ta jadik masalah sebab boleyh dikatakan ramai jugak laa budak2 JJ (JALAN JONED ) tgh gilerkn fixie nih.bukan setakat dapat pleasing beb,tapi aktiviti sosial nih da buat bebudak JJ campur gaul dengan semua warga dari setiap pelusok kota MUAR ini. .hahahahhaha. .aku pon jadik excited aww bila cter sal fixie nih. .

So.jom aku tujuk kat korang fixie2 keluaran JJ okkay?
Baekkkkkk dohhh ~




 Cun kn?
Tapi aku lom dapat agi joint rider2 jj'S fixie nih g mengayuh.ta pe,one day i will okkay ?
OO lupa pulak aku nak TNJUK D'ANTARA pemilik2 fixie kt atas nih 
 


LOVE IS HARD BUT SOMETIME SO LOVELY

 LOVE IS HARD BUT SOMETIME SO LOVELY



Aku rasa statement aku nih betul laa. .sebab bukan setakat aku yang rasa,smua pon hadapi benda yang sama.KENAPA?kadang2 aku tertanya apa yang susah sangat sal cinta nih?apa yang payah sangat pai kalau kita yang da terlibat dengan haty dan perasaan nih macam menjadi satu beban pulak.Ya ke?Aku ta rasa tuh betul.Bukan ke berkasih sayang itu merupakan penawar terbaik dalam dunia?So. .Apa ade hal kalau bercinta .. ?

Cuma menjadi masalah dan susah BERCINTA nih bila kita dikawal oleh perasaan dan emosi.Contohnya kita tidak mengambil kira sikap toleransi dan saling menghormati.Banyak conclusion yang kdg2 buat kita semua tertanya2 sama ada cinta itu indah atau tidak.Pada aku cinta tuh cukup indah sebab kita sendiri tak tau kita sedang jatuh cinta atau cuma perasaan teruja yang menguasai diri ketika tuh.Bila dah bercinta mcm2 pon jadik.Daripada hari2 biasa kita menjadik istimewa bila kita tengah syok berkasih sayang.

Ada jugak percintaan nih kadang kala mcm2 dugaan yang datang.Haty rasa sayang kn dia,mata cuma nampak dia.Tapi pernah jugak bila dia tak de kita mencarik yang selain dia ?
tuh ke orang kata cubaan?Nih baru couple,kalau dah bersatu nanty?
Ya Allah,kuatkn laa hambaMU ini ya Allah..perhubungan yang dekat sedangkn lagi terusek macam mna pulak dengan percintaan jarak jauh yang sememangnya alatan komunikasi je jadik perantaraan perhubungan semasa.Mampukah ?
Semua pertanyaan aku nih aku rasa belum smua nya terjawab.

Belum pon sudah dengan tuh aku dah diselubungi rasa ingin tahu bila dan macam mna kita yang baik nih boleh jatuh haty dekat orang yang bermasalah?
Aku kadang2 pelik . .
Selalunya pasangan kita adalah orang yang seangkatan dengan kita.
hukum pon ada nyatakn,
JIKA ELOK LAH KITA , ITULAH PASANGAN KITA KELAK
 tapi Allah SWT  itu maha pengaseh dan penyayang..Adil dan bijaksana.
Pada aku kalau semua orang baik dengan orang baik..
Bila orang yang tak baik nih nak jadik baik jika tiada sokongan dari yang baik ?
Sama mcm magnet. .
Positif vs Negatif..
Menjadik kn tarikkan magneto nya ?
So...sama la macam jodoh dan percintaan ini. .


Semua orang angankan kisah cinta yang hebat dan penuh kegembiraan.
semua pon perlukan  kisah cinta yang agung dan akan menjadik legenda satu ketika nanty..
Tapi pada aku itu semua tak penting. .
sebab cinta tiada galang ganti perkataan yang sesuai dapat aku nyatakan apa yang aku rasa. .
Cinta pada aku hanya pada haty dan bukan pada luaran milikan pinjaman dariNYA..
Keredhaan dan ketulusan yang aku carik . .
semoga dengan cinta ini satu ketika nanty dapata aku buktikan sememangnya cinta itu indah walauponn menyakitkan pabila ada kalanya,.


P/S : semoga pemilik hatyku ketika ini adalah pemilik tunggal dan
      moga2 pemilik haty ini berjaya menakhluki haty2 yang aku 
      sanjungi..
      IWILLALWAYSINLOVEWITHYOU,
     
     
      



Jun 21, 2011

ahad, 19 ~20/jun/2011..best!

Okkay,
post aku kli nih aku nak cter bout hari 
..AHAD,19/JUN/2011. .
aku bukn ap,aku ta tau na bgi title apa kali nih sbb
nih punya hari mmg 24jam aku berjalan je dohh. .
hahahaha..
bermula pada  ::

PAGI(19/jun/2011)
So,pagi aku keluar dengan besties aku. .hehehe. .Bersama ain n my lovely sweet hubby. .ktowg kluar ta de la pagi sgt. .dlm kol 11 kot,huhu. .
destinasi pertama pgi uhh mstilah g jempot mamat2 pakwe tuh kan..haahahah..kali nih g amek dia,kakak2 dia ad loo kat umah. .peh,segan seyh..pas uhh abg dia siap dtg siot senyum2 kat aku...alahai,bukan nk kata apa la kn mau taa semua tgok aku,da la rmbut aku kaler blonde ea. .hahahahahha. .
ktowg gi MP(MAHKOTA PARADE ) n DP(DATARAN PAHLAWAN). .
sampai sna tol2 kol 1 tghri..
sampai2 aku pusing satu MP dlu. .tgk kasut...baju. .baju,tgk baju ak laa..kasut lak teman En.sayang aku lahh yang nak. .sbb dia nak beli sneakers baru. .ksian nike hjau dia yang aku suka uhh da season gler da derr..haahahah...ksian dia..tapi dia ta beli pon just riki harga dlu...dia kata antara NEW BALLANCE or NIKE. .aku cuma kata,"ta tau la syg..nty kunk owg kta yg nih awak lak ta suka. ."


After tengok2 kat MP.ktowg gi DP lakk...hahahah..dak2 nih gerak dlu..ain,cherry n paw..Aku n Dear gi li apa yang aku hajati dripada kat umah agi b4 gerakk..hahahaha..na tau ap? BRB laa ap lagi...
Nyummy loooo...double scoop with choclate toping...flavour lak cheezy bluberry mix with groundnuts chocs..hehehehehe...tapi ta sempat click lak sbb syiokkk mam eskrim uhh.. RM 19.75 .hahahaha...DEAR cuma ktawe sbb dia kata aku apa pun n brape ponn ta ksah kalau ssuatu tuh mmg aku suka.Tapi nsib baik jenis pakwe aku tuh jenis ta ksah..kalau jenis kemut,ada chance laa aku telan air lioq jaaa..hahahahha..thnx yea sygggg..><


Pas puas berpleasing kat sana ktowg gerak gi klebang lakk..alahai,dataran 1 malaysia uhh..hahahhaha..tau an?gi situ sbb ain ar nk lepak luo econ..hahahaha...so,dear aku la yg drive kali nih diapon lencong lahh g sne...smpai sne ngam2 cuaca seppoi2 jehh ar org kata...ramai gk org..fmily arhh rmai...redup jee...sambil gelak2 tuh dapat gaklah aku curik2 amek pic psgn yg sedang berjarak jauh nih. .


 hahaha..comel kn mereka?hahaha..after lepaks kt sna kmi pon tros gerak blik la..cuma beberapa ktika dengan sayang aku pon da wt aku puas haty sbb cherry ad n sayang ak pon ada . .bf n bff. .dua2 pntinh woo..hehehe...OTW na blik tuh sempat la jugak click pic DEAR tgh drve..ta pnah2 woo....hahaha..tapi ta nsem loo dia,bse2 jee...kt haty aku je dia luar biasa..heheheh. .: )


hahahha..kesian korang ta dapat tgk muka dia jelas..alahaiiii...sory laa sbb DEAR mmg ta suka amek gmbar laa...Aku amek pic mcm nih twice!tpi dua2 ta nmpak betul muka dia...hahhaha...tapi sangat suka aww tgok dia drive..sweetttttttttt.....hahaha


sayang sy..suka haty sy laa.. kn?
btw mmg best bila klua mcm nih...melepak with dia buat ak ase tenang jee...
 ... ILOVEYOUSAYANG. ..


PETANG (19 JUN 2011)
petang pas aku puas merayap dengan sayang2 aku,aku pi smbut  father's day lak dgn family aku..kira complete lahh hari aku time nih..FAMILY,KAWAN BAIK & KEKASIH ponn aku da luangkn masa bersama.ngeheheeheeh~
After uhh aku balik2 jea ayah aku ajk KEMBARA .Ta tau dia nak gi mana mula2..so,siap2 aku ngan ain dia pon patah blik dri jln2 masa aku keluar tuh dia pon keluar gak tros amek aku n ktowg pon gi la jalan2 kembara..sehelai sepinggang dohh...bwk underwear,bross gg n make up jewk..HAHAHAH..boleh?hahaaha
ktowg gi Kluang,call pa cikk aku yang stay sna. .jumpa dia bawak gi makan seafood..nyum2!sedap dohhh...hahaha..pas uh Pa acik tny la nk g mna pas nih,ayah pon kata dia nak g TELUK RAMUNIA...haaa..pa cik aku pon bwk la kami smua ke sana ..dia siap booking an chalet kt kwn dia.Senang ea ramai kwn?call je..smua beres..kn?huhuhu..perjalan dri Kluang ke Teluk Ramunia tuh ada lah dlm 2 jam..tapi sbb drive smua sentimental,jdik 2 jam 1/2 aww. .hahahaha . .ap na buat kn ?


PAGI(20 JUN 2011)
Aku igt sikit jln2 nak gi sana..lalu bandar tenggara pas uhh jumpa Kota Tinggi ,Bandar Penawar n Punggai..mcm jao sbb jalan dia m'bosan kan..hahahaha..tapi lawa laa...pantai pon lawa cuma air ta bersih untuk berendam...hehhehe. .
so kami bergambar je lahh....












sesudah kami kat sna kami pon balik laa. .
cun gakk an sekali2 gi lepak di tepian pntai? hahahhaa..




Jun 16, 2011

sedang cuba lakukan

Apa yang aku sedang cuba lakukan nih ?
okkay,macam2 sebenarnya tapi maksud post aku kali nih ialah yg akan aku buat buat masa nih . .
first skali aku nak btau yang aku skrg da ad dia aww..dia uhh kwn baru aku. .dia simple je,da lama da ak ada dia..ad la dlm 2 buln da kott. .cuma jrg guna dia..sbb kesibukkan aku b'kerja. .hahahaha..lagi ponn ta de sapa yang nak teman aku. .
The Gacho's semua dah ad sorg satu.Berkat pengaruh CEO the GACHO's grouping nih laa ktowg semua pon ada dia.. nak tau sape?jeng3x. . .

FIXIE

Haa yang itu laa dia. .fixie aku,so. .bila da ada dia uhh laa aku strt kayuh semula sbb last aku mengayuh asenye mse form 3 kott. .lalalalalallala~
Dia cumel an?abg aku laa yg wtkn semua. .ak oder je arr kt dia. .hahahaha..nk pink?ha. .baik ta abg aku spray an pink fluorocent tros...i loike bro!!!!!!!!!!!!

Bila dah ad nih apa lgi,test market la ktorg..gempak la jugak sebab bila kayuh ktowg ber'6 PEREMPUAN semua aww. .apeh jee. .Bf ak bsing aww sbb dia kta

"BSIKAL TUH TAK DE BREKK SAYANG. . .  ."

GRRRRRRRRR...
tapi bila aku pujuk2 dia bagi jugak..n siap dtg teman ag ak main kt tnjg uhh. . hahahaha..pusing2 kayuh dengan dia ?hahahah. .kelakar,tpi bila dia kayuh,comel aww...cm kna jee. .bila aku soh angkat stu dia kata ta nk laa sebab dia ta de msa nak kayuh. .cheeh!hahahah.. yla syg. .

Okkay,satu da pas ak cter. .
sekarang nak cter tentang stu lagi bnda yang aku sedang cuba akan lakukan kelak. .
mesti buat sebelum cherry si mgkok ayun tuh blik ,..
hahahah. .

 NEW HAIR COLOUR

adoreable!


Haa tuh la kaler yang akan aku buat nty. .
Apa name dia?DIRTY BLONDIE . .kn?
hahahaha..
msti akan buat punya laa sebab ak suka tgk kaler uhh. .Bak kata bapak aku,nak kaler jgn kaler yang tak terang,apa kessss...?
hahhahaah..bygkn bapak ak ckp cm tuh?hahhahaa..
Bukan ap dohh,mme la sekarang pon rmbt aku da kaler. .terang la jugak kalernye..yellow gold. .
tapi nk agi terang. .biarkn!puas haty aku. .
nty da bosan ta yah tukar lgi. .tgk la keadaan kot, .hahaha
ta jnji! lalalallalal. .

 




Jun 14, 2011

Budak EPAL



Post kali nih aku nak cakap sal dia. .
hahaha.. na tau sape?
BUDAK! HAHAHAAHA.


Alahai..dia nih ak baru je knal..kt fb la sng cter . .
sebelum nih ak tau n tgk dia gituh2 je bila dia dtg tmpt aku. .
muka poyo jee. .
tapi comel la jugakk.
ta sangka ponn dia tuh jenis ta ksah n layannn. .
hahahah..
so..dia yg tegur aku mse IM fb. .

At 1st,dia confius ak yg mne..
nk tergelak aku ponn ye gekk mase uhh. .
jenis lak dia ponn suka merapu ea. .
okkay arh tuh. .
ak enjoy n bertambah la kwn skrg ..


EPAL ?
HAHAHAHA..
suka haty kau laa BUDAKK. .
in love with kamu~



BTW,aku post sal dia ponn aku ta tau nape. .mungkin sebab dia mcm sweet jee an ..
hahahah..jgn wsau la bloggie,kau jgn pk yg bukan2 okkay?
suka berbual dgn dia dan senang haty. .
tuh sebab yg sure skrg!
lalala
....

Jun 13, 2011

KepOh je

 Da lme ta update pic2 baru kn?
alahaiii.
yla,skrg da tade mase 
da aku nak update.
k la ak post pic kli nih k?
p ta byk sbb nih je yg elok 
n sempat ktowg amek..



Hahhaaha..comel ta ktowg?
hahaha..memang ktowg comel an?alahaiiii..
kn aku da terperasan nihh..

 
 so...pic2 nih kt mlake..smlm gi JUSCO bru..hehhe...suka aww sbb dpt shopping!
da lme weyh ta lpas gian mcm uhh..
shopping is the best thing i'll do it if i feel sucks!
HAHAHAHAHA
~




Jun 9, 2011

"dia 2 DLM 1 aku..." ?(#1)

Emm...apa pasal laa kan aku punya tajuk nih mcam nih..?hahahahaha...okkay kira nih chapter pertama dlm bulan JUNE aku laa..kisah2 sepanjang APRIL & MEI akan aku story kat korang satu persatu okkay..?setiap chapter 
kali nih adalah tentang setiap seorang dalam hidup aku.daripada family sampailh kpd sahabat handai..tak lupa jugak orang2 yang akan aku igt sampai bila2 telatah mereka.hehehehe..

okkay.lets start...yes!4 sure mestilah tentang si dia yang maseh ada bersama aku sehingga kini Alhamdulillah..buat masa nih segala ujian yang aku hadapi bersama dia aku maseh boleh kwal sebab aku ada dia yang sangat sabar dan ta cepat melenting..okkay aku gelarkan dia Zenny okkay..?so..baru laa korang semua tahu ZENNY REE is declaration between aku dan dia...heheheheehe..actually aku happy dengan dia sebab dia umpama diary harian aku.tak sah kalau aku tak cerita tentang hari2 aku kat dia..tah pape kan..?kalau aku tak cter mula lah dia...

ZENNY:macam mana hari nih..?
AKU     :okkay dari semalam yg pasti...hehehe...
ZENNY:kenapa dengan semalam?
AKU     :tah laaa syg...thnx okkay..?
ZENNY:Apenya..hal kcik...sy tak suka awk simpan sorang2..
AKU    :Kenapa?awak ponn ada masalah awak sendirilh syg...tapi sy tak
             sgka pulak awak akan amek tau sal
             sy sampai mcam nih...
ZENNY:hahahahahha....


Tiap kali aku tak happy or start menangis memang dia lah tempat aku carik 3minggu terakhir nih..sekarang ktowg lain..bercinta sambil bersahabat..yeah,so far so good..mungkin couple2 lain ponn mmg mcm tuh..tapi aku rasa kisah aku dengan dia mcm lain..mmg sekarang aku sllu sgt nges sampaikan dia tegur aku sbb aku tak jga kesihatan pon aku bleyh nanges..tapi dia tetap sabar...

''sayangggg..dah lah..jangan nanges okkay..?aduhh..
nih aku belum tggi suara..tak mara pon kata mara..
aje laa ko nih syg....''

Hahhahaaha..tuh la ayat dia sekarang.Dia sekarang dah lain sgt.tapi apa yang pasti buat masa aku tau dia makin sayang aku.buat apa aku nak malu utk jadik diri sendiri kan?sebab betul kta orang,kisah kita ada hubung kait dengan siapa kita sebenarnya..

Pada korang betul ke kita akan berubah kerana cinta?aku pon tak pasti..
Kadang2 aku t'pk sejak aku dgn dia aku nih bawak perubahan positif or negatif dlm hidup dia d'smping kawan2 dia n fmily dia..?emmm...sebab dia tuh pelik..dia tak suka cakap sal2 macam nih kat aku.Niat aku nak tau..dia happy tak bila dengan aku...sebab aku bukn setakat nak syg dia tapi aku nak sayang semua tentang dia dalam masa yang sama.Macam aku sayang fmily bestie aku dan macam family aku terima dorang seadanya.Ye mungkin sesetengah pendapat akan kata terlalu awal utk aku fikir benda2 nih sebab perkenalan aku dengan dia setahun jagung cuma.hahahaa..andai ada jodoh kn bgus..tapi kalau tak de aku ta nak kesudahan tuh dengan cara yang negatif.

Menjadik lebih serius?
Aku rasa nih la yang sedang aku dan dia cuba lakukan.ada 7 perkara yang aku nak lepasi dlm project MENJADI LEBIH SERIUS kami nih :

  1. JUJUR DAN BERTERUS TERANG DALAM SEGALA HAL
  2. PERCAYA DI ANTARA SATU SAMA LAIN
  3. AKUI PERHUBUNGAN YANG TERJALIN JIKA ADA HULURAN PERKENALAN
  4. PEMERHATIAN YANG RAPI TENTANG SI DIA
  5. AMBIL BERAT HAL YANG REMEH TENTANG DIA
  6. MENJADI PENDENGAR DAN PENCERITA SETIA
  7. SENTIASA BERTOLAK ANSUR DAN BEKERJASAMA
Mengikut senarai2 kat atas nih sebenarnya sama je dengan mana perhubungan yang sedang terjalin.Tak kisah la hubungan cinta,persahabatan dan kekeluargaan.kan?agak2 pendapat umum aku nih korang okkay x..?hehehe..biarlah,korang suka korang leh bca,klu tak suka dah jangan bukak blog aku lagi..aku tak paksa.sebab bila aku menaip tuh la yang terlintas dalam kpale aku.

Dia lah kawan dia lah pakwe..
Dialh lawan dia lah diary cinta..
Macam mna kalau dia tak de ?
Hhahahaa...ada chance aku diam jeee...

Macam picture nih la kan...baju nya satu tapi macam2 cara boleh kita peragakan...
awwwwwww!!!!!!!!!!!!
jadi,dia umapama MR.DUA DALAM SATU sy....






apabila gacho's mengayuh..









 haaaaa..
tgok!
ta ke huru hara bila kami smua mengayuh...
perempuan smua beb time kayuh..
hahahahah
tapi ta la terror smpai pndai buat skidd ann...
hhhaaha..








menaip semula


 bloggie baby!
yea...i da blik da..dan i byk benda nak story kat u..
ta smua la,tpi half maybe..btw nak kongsi story tentang life i dan orang2 yang hadir dalam hidup i..ta kira yang dah lama dan yang bru tapi yg pnting2 je laa...yang stakat kdg2 tuh ak yakin n
4 sure la mereka msti sgt sihat dan okkay..kn?

firstly i nak cakap kat sini yang i da mula rapat dengan dia.dia nih okkay la tapi u jgn pk lain pulak okkay?takkkk.....i dengan dia lbihnya macam kawan baik..hahaha...pa cik sayang i still ad dlm haty i okkay?hehehehe..okay,selanjutnya nak cter yang i knal dgn dia ponn ats sebab budi baik twin i..gelong tuh..heheheh..dia la yang knalkn i dengan mamat sekor nihh..emmm,mamt nih nama dia azie laa..correction! muhammad radzi..u nak knal dengan dia jugak?nty okkay..biar i story dulu okkay..i pon ta tau nape i accept dia dlm hidop i dgn cara so easy..tah,maybe sbb dia uhh giler2 kot..sng kata dgn dia i jdik dri i...dia sllu dgr i ngadu,pujuk i..n byknya dia sbr laa dgn i..paling ta boleyh blah dia nih i ase mcam best aww..adik i ta suka dia..hahahah...sebab dia kta azie nih poyo..memang punn!tpi dia sempoiiiii...i hope dia kwan dgn i nih ikhlas sbb i suka dapat kwan baru mcm dia...seriusly!
muhammad radzi


okkay cukup satu,then i nak cter pulak tentang shah.shah?u igt tak?alaaa..yg i kata dia sgt2 emosi tuh..?
Actually i skrg dgn dia pon da berbaik...rupanya dia mmg syg i laa..tpi syg i as adek perempuannya..
yeah,berkawan dgn i ta semena-mena dia dpt xtra DUA adek perempuan jgak taw!off coz laa my SUPERB BESTIES uhh...btw,klu ta knl dia msti cpt pnat lyn krenah dia...but,skrg i da fhm sgt da dia uhh..bila dia mara jgn dpujuk..nty dia da okkay,pndai la dia crik kita..so,buat pengetahuan u...dia skrg sgt2 care sal i aww..sbb chaey ta de..so,dia amek tugas yg dah chaey amanahkn ke dia..jaga,teman n jgn tggal i..
                                          hahahaha.. : ) THERE!tuh la dia...

KENAPA CHAEY X ADA?
 haa okkay,i btau u meh sni..dia dah gi dah pon PLKN tuh..dekat sbulan jugak laa..insyaAllah  30 JULY nih dia balik laa..hehehehe..tak sabar laa plak nak tggu dia balik..serius dohh!i rndu dia sgt loo B.... : (
bila dia balik nty yg pasti mmg ia akan menggila semula la jwbnye b...heheheh..

macam2 jadik kat i spnjang i ta jumpa n tekan2 u nih b...yla,ada hal yang sdeyh..yg mengecewakan i..
yg happy n yang suprise...hahahahah..semua ad la b...tpi...ape b...hm?yeee..i da ta sdeyh da skrg...sbb mcm ada hikmah dgn apa yang jdik nih b...tapi stop la dlu cte sal nih...i ase i nk cte kat u dlu sal perkara2 gembira bila chaey ada d'cc i...hehehehe