Followers

Jun 9, 2011

"dia 2 DLM 1 aku..." ?(#1)

Emm...apa pasal laa kan aku punya tajuk nih mcam nih..?hahahahaha...okkay kira nih chapter pertama dlm bulan JUNE aku laa..kisah2 sepanjang APRIL & MEI akan aku story kat korang satu persatu okkay..?setiap chapter 
kali nih adalah tentang setiap seorang dalam hidup aku.daripada family sampailh kpd sahabat handai..tak lupa jugak orang2 yang akan aku igt sampai bila2 telatah mereka.hehehehe..

okkay.lets start...yes!4 sure mestilah tentang si dia yang maseh ada bersama aku sehingga kini Alhamdulillah..buat masa nih segala ujian yang aku hadapi bersama dia aku maseh boleh kwal sebab aku ada dia yang sangat sabar dan ta cepat melenting..okkay aku gelarkan dia Zenny okkay..?so..baru laa korang semua tahu ZENNY REE is declaration between aku dan dia...heheheheehe..actually aku happy dengan dia sebab dia umpama diary harian aku.tak sah kalau aku tak cerita tentang hari2 aku kat dia..tah pape kan..?kalau aku tak cter mula lah dia...

ZENNY:macam mana hari nih..?
AKU     :okkay dari semalam yg pasti...hehehe...
ZENNY:kenapa dengan semalam?
AKU     :tah laaa syg...thnx okkay..?
ZENNY:Apenya..hal kcik...sy tak suka awk simpan sorang2..
AKU    :Kenapa?awak ponn ada masalah awak sendirilh syg...tapi sy tak
             sgka pulak awak akan amek tau sal
             sy sampai mcam nih...
ZENNY:hahahahahha....


Tiap kali aku tak happy or start menangis memang dia lah tempat aku carik 3minggu terakhir nih..sekarang ktowg lain..bercinta sambil bersahabat..yeah,so far so good..mungkin couple2 lain ponn mmg mcm tuh..tapi aku rasa kisah aku dengan dia mcm lain..mmg sekarang aku sllu sgt nges sampaikan dia tegur aku sbb aku tak jga kesihatan pon aku bleyh nanges..tapi dia tetap sabar...

''sayangggg..dah lah..jangan nanges okkay..?aduhh..
nih aku belum tggi suara..tak mara pon kata mara..
aje laa ko nih syg....''

Hahhahaaha..tuh la ayat dia sekarang.Dia sekarang dah lain sgt.tapi apa yang pasti buat masa aku tau dia makin sayang aku.buat apa aku nak malu utk jadik diri sendiri kan?sebab betul kta orang,kisah kita ada hubung kait dengan siapa kita sebenarnya..

Pada korang betul ke kita akan berubah kerana cinta?aku pon tak pasti..
Kadang2 aku t'pk sejak aku dgn dia aku nih bawak perubahan positif or negatif dlm hidup dia d'smping kawan2 dia n fmily dia..?emmm...sebab dia tuh pelik..dia tak suka cakap sal2 macam nih kat aku.Niat aku nak tau..dia happy tak bila dengan aku...sebab aku bukn setakat nak syg dia tapi aku nak sayang semua tentang dia dalam masa yang sama.Macam aku sayang fmily bestie aku dan macam family aku terima dorang seadanya.Ye mungkin sesetengah pendapat akan kata terlalu awal utk aku fikir benda2 nih sebab perkenalan aku dengan dia setahun jagung cuma.hahahaa..andai ada jodoh kn bgus..tapi kalau tak de aku ta nak kesudahan tuh dengan cara yang negatif.

Menjadik lebih serius?
Aku rasa nih la yang sedang aku dan dia cuba lakukan.ada 7 perkara yang aku nak lepasi dlm project MENJADI LEBIH SERIUS kami nih :

  1. JUJUR DAN BERTERUS TERANG DALAM SEGALA HAL
  2. PERCAYA DI ANTARA SATU SAMA LAIN
  3. AKUI PERHUBUNGAN YANG TERJALIN JIKA ADA HULURAN PERKENALAN
  4. PEMERHATIAN YANG RAPI TENTANG SI DIA
  5. AMBIL BERAT HAL YANG REMEH TENTANG DIA
  6. MENJADI PENDENGAR DAN PENCERITA SETIA
  7. SENTIASA BERTOLAK ANSUR DAN BEKERJASAMA
Mengikut senarai2 kat atas nih sebenarnya sama je dengan mana perhubungan yang sedang terjalin.Tak kisah la hubungan cinta,persahabatan dan kekeluargaan.kan?agak2 pendapat umum aku nih korang okkay x..?hehehe..biarlah,korang suka korang leh bca,klu tak suka dah jangan bukak blog aku lagi..aku tak paksa.sebab bila aku menaip tuh la yang terlintas dalam kpale aku.

Dia lah kawan dia lah pakwe..
Dialh lawan dia lah diary cinta..
Macam mna kalau dia tak de ?
Hhahahaa...ada chance aku diam jeee...

Macam picture nih la kan...baju nya satu tapi macam2 cara boleh kita peragakan...
awwwwwww!!!!!!!!!!!!
jadi,dia umapama MR.DUA DALAM SATU sy....