Followers

Jul 21, 2011

Semasa

Bercakap tentang SEMASA nih mcm2 aku nk komen kat post kali nih.Mana taknye mcm2 jenis keadaan semasa yang ada sekarang kan?Pakwe semasa..kerja semasa..harta semasa..jualan semasa.. smualh mmg ada je semasa nih.
Bukan apa,maksud aku bila dah semasa maksudnya ta kn kekal lama.So aku dengan bangganya nak menghindarkan SEMASA nih jauh2 dari aku.


Contahnya mcm pagi tadi ayah ada cakap kat aku yang dia nak beli fonn baru yang adalah stu line komunikasi nih buat promotion.Dia mintak aku dengan ain la yang pergi tanyakn.Tengahari tdi aku dengan ain pon pergi la riki,tanya punya tanya upenye aku igtkn btul laa 99 jee upenye +567 ag bru dpt fon yg hrga dlm promotion tu.Lebih baik aku beli baru terus,ta yah ssah payah nak pk byr line buln2..SEMASA dua tahun kna ikat kntract la bgai,pas uh kita leyh ske haty.Dah stu mcm menipu stu lagi pada aku drpd terpengaruh dengan promotion semasa nih lbih baik laa aku angkat fon baru.Harga kt pasaran pon kn harga SEMASA so,bila2 leyh..tggu je laa..kn?

Satu hal lagi aku tengok BF aku makin lama makin macam mamat singapore dahh.. aii ap pon ta leyh laa kau sayang. .bukan apa,mmg lahh cool dia mkin lama mkin stylo..aku suka,smua pon suka.tapi yang peliknya kenapa kwn2 dia keep talking yang dia skrg lain.SEMASA dia dengan aku nih dia lain berbanding dlu.KENAPA pulak?perubahan semasa yang bf aku buat nih bgus sbb dia mkin smart...bertanggungjawab dan kalau semua na tahu dia mkin rajin kerja.ALHAMDULLILAH...
cuma kalau boleyh perubahan yang  positif nih sepatotnye biarlah kekal sebab ta bgus lahh kalau perubahan nih cuma perubahan semasa.Nazak oiii nty...biar wluponn kte bkn sebab aku,bf ak tetap smrt n mkin lme mkin berwawasan mcm skrg..kn?amin~





 





Jul 20, 2011

3 sebab pada perempuan menjadi penilaian d'mata lelaki

 3 sebab pada perempuan yang menjadi penilaian atau ukuran d'mata lelaki .Ni la tajuk ak pada post kali nih.Ada sebab knp ak nak post sal nih tapi biarlah aku dan org2 yang tertentu saja yg tau okkay?Benda nih semua pon berkat dri seorang teman lelaki yang sharing sal info nih kt aku.yelah,masa tuh mmg perlukan sedikit pengetahuan dan rujukan.thnx too my ahmad safwan sbb telah memberi sy maklumat tentang nih. 

Okay kita beralih terus lah ke tajuk post kali nih,memang ta sangka and rasanya tak semua perempuan dan gadis2 kat luar sana yang tau mengenai hal nih.Termasuklah penge-post nih skali.Bukan apa,kdg2 bila kita rasa kita macam DAH TAHU sebenarnye still ada lgi yang kita tak tahu.Sebab tuh lak kn orang kata belajar sampai nafaz terakhir.


Ada 3 sebab kenapa lelaki mengukur dan menilai kaum perempuan.sebab yang kadang2 kita pon faham n sometime cam ta fhm pon yea jugak..
  1. LELAKI YANG MEMENTINGKAN PARAS RUPA  
          Lelaki yang macam nih biasanye memang amek kisah tentang luaran perempuan je.Tak kisah la sama
          ada perempuan tuh  baik or jahat.Yang penting luarannye bhaekkkkk dan bangga bila bersama dengan
          perempuan tuh.Termasuklah jika perempuan tuh bukan dari golongan yang baik.sebab pada lelaki yang
          macam nih biasanya pada mereka ketrampilan adalah penting dalam dunia nih.
         

      2. LELAKI YANG PENTINGKAN KEKAYAAN
       
          Pelik an?ingatkan perempuan jeh yang ada jenis macam nih.Rupanya lelaki pon ad jugak.Semua sebab
          nih pon saling bersangkut paut.Kan?yelah,lelaki yang mcm nih mmg pentingkn kekayaan seorang
          perempuan.Tidak kisah lah sama ada perempuan tuh sebaya dengan ibunya sendiri pon dia tak kisah.
          Yang penting kekayaan yang perempuan tuh miliki.Tak kisah lah perempuan tuh muda or tua smua dia
          kebas loo orang kata.

   
      3.LELAKI YANG MEMENTINGKAN KEPERIBADIAN
       
        Lelaki yang macam nih memang mementingkan keperibadian seseorang perempuan lebih dari paras rupa
        mahupun kekayaan seseorang gadis yang ingin dia miliki.Seboleyhnye lelaki mcm nih sangat
        mementingkn akhlak dan cara pergaulan seorang perempuan tersebut.Bukan tarikan luaran yang lelaki  
       ini mahukn tapi dia mencari seorang perempuan yang mempunyai peribadi yang cantik

Sememangnya semua ini menjadi punca dan sebab knp lelaki menilai kita.Buat aku terfikir ya mungkin ini salah satu perkara yang aku patot tahu dan sentiasa tahu.saat2 cinta terusek dek kehadiran orang ketiga harapnye 3 perkara ini dapat aku fikirkan.Sama ada yang bersama ku saat ini bnar2 permata atau cuma kaca.mudah2han ujian seprti itu tdak aku harungi.AMIN ~ sebab membuat keputusan adalah yang paling tdak mahu aku lakukan.





Beribu Sesalan

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku






Jul 18, 2011

Cuti

Hari cuti yang aku nak kisahkan kat sini yelah hari cuti yang paling okkay lah wlupon ta seindah mana.Cuma hari cuti aku kali nih aku d'temani orang2 yang aku sayang.Aku ada ain ,adenn,n cik cu..mula pagi mcam biasa lah,tugas harian tetap kna jln sepeti bse.basuh bju n sidai bju with mengemas rumah.Cuti kali nih kami semua sempat kemas bilik sekali aww...wekekeke...ubah balik furniture yang dalam bilik tuh kmudian buang lahh apa2 yang ptot.Aishhhhh..puas haty aww..wlupon penat tpi bila berkemas ramai2 uh jadik best pulak sebab mulut msing2 kecoh je...Merapu jgn ckp lahh...hhahaha..MEMEY laa ~ huhuhu

Lepas kemas umah smua pon badan lepak,mta pon ngntok.Sementara tggu Ain balik tusyen uhh ktowg lelap la b'simpang sior baringnye msing2..kol 3 petang Ain blik siap bawak pisang goreng aww...My fav d'wktu bosn...hhehehe...bangun n lepak jap dlm bilik smbil ktwe2 tgk KL GANGSTER
lincah smua mndi bila da kol 4.

Kenapa pukul 4 ea kena mandi?
haaa..nih lahh aktiviti time cuti kali nih yang paling d'tggu2..huhu..KAYUHAN FIXIE by the GACHO'S girls team. chewahhhhh.. ! nama nak gah..macam aktif sgt plak kayuh nih.padahal bila ari cuti je dapat peluang nih.ngam2 semua Gacho's MAN ta de..hahahah..ap lagi,pleasing laa whoiii kat TANJUNG MAS,MUAR tuh.Kitowg gerak dari umah dlam kol 4 lbih la jugak..cuaca pon memang baekkkk..panas aw! da la aku bantai pakai tshirt hitam.hheheeh..planning kayuh aku ajak mmber.member?hehehe...yeee...

Nma dia hafiz bahrin.Tapi ta jadik sbb dia bz laa dgn fixie yang baru dia yang baru dia angkat smlm kt melaka.sob!sob! sedeyh awww.... kalau ta mmg da kayuh dengan dia dahh..Dia comel aww..market!heheehe..kalau dengan dia semalam habislh girl2 yg kt sna pelik KENAPA LAH MAMAT NSEM TUH KAYUH DENGAN BUDAK GEMOK TUH? haisshhhh!pedulik apa...kn awk kn? wekekeeke...

Lepak punya lepak kat bendera besar at dataran uhh,jap agi muncul ler 3 orang mamat menggila je naik fixie.Comel aww..ingat kn sape lahh...upenye topet ,mirul n tomok .huhuhu..comel aww dowg . yelahhh..selalu jumpa dowg naik moto jee..kali dtg naik fixie aww.thnx laa mokk sebab tunaikn jnji teman aku kayuh.sayang kau la sgt2 ! n both of you too ok? heheheh..tpi still sdeyh sbb org yg sepatotnye teman bz pulak dgn gf.its ok la ye adikk .

btw mmg syok.kli dapat keluarkn peluh bykkk..hahahah..hope nest time semua sayang2 aku ad teman aku kayuh.meh kita kayuh nty muka derk je...kadang2 je muka kita klua tp klua smua hot babe! kn?
heeheh..muchooossss!

belah malam pulak sesi makan bersama kaum keluaga.kcuali mak dan ayah aku.best ! sbb aku mkn kt luar n bf aku pon ada skli.wlupon dia tahu ak still marahkn dia,tp dia tetap datang jumpa aku.thnx sayang..jumpa awk,sy terus okkay.heheheh...

CUKUP semua pas makan semua pon balik.thnx too kt my big cousin amin sebab angkut ktowg smua gi kedai makn..heheheh...




Jul 16, 2011

minggu MALANG

shit!
Ntah kenapa ringan je jeri jemari aku nih nak type words tuh..
yang pastinye itulah yang sedang aku rasa..
MINGGU MALANG bagi dri dan hidup aku...
sbb macam2 jadik..
tangan aku kena kuali pnas..
SRETTTTTTTT! amek kau ! ada bekas seumur idop...
pas uh MALANG lgi sbb aku dah pon lepaskan seseorang yang aku anggap ABANG pergi jauh dri aku..


dear ABANG ..
    Aku rasa inilah keputusan yang paling baik utk kita semua..termasuklah kau..kau pergilah dengan idop kau..kami bialh dengan kami je.selama nih pon kami ta de ABANG yg menjaga..kami hanya ada kami je...ABANG,aku tahu kau baik..aku jugak percaya bukan niat kau nak lukakan haty kami macam nih.Tapi benda dah jadik..Aku ta mahu kau pergi..tapi aku jugak ta nak kau pedulikkan aku semua kt sni..sebab aku tau jaga aku semua mmg menyakitkan kepala kau..beban kau makin bertambah.cukup lah.biar semua yang pernah kita lalui jadik satu memori antara kau dan kami semua.Cuma aku nak cakap kesabaran aku ada tahapnye.Tak kisah aku ada hadnye.tapi kalau kau snggup pentingkn dri kau lebih dari nilai PERSAHABATAN kita.kau pergilah...aku da muak..rasa percaya utk kau dah ta de.Nama kau hanya nama.Gahnye kau d'mata aku dah ta de.sebab aku mula hilang rse PASTI dengan kau..Kau pergi jangan datang lagi.Jangan dekat lagi dengan kami semua..cuma satu aku nk ingatkan.jagalah dia baik2..Kau ta kan mungkin dapat org yg baik mcm dia lagi.sekali kau kecewa,berkali2 akn dtgnye bahagia jika kau selalu ikhlas.Tapi sekali kau mengkhianati,bertimpa2 akibat menanti.BERUBAH lah..sebab aku cuma nak kau buktikan janji yang kau dah pernah buat.Aku cuma mahukn capital G yang positif.


Aku cuma manusia biasa yang tak pernah lepas dari lakukan kesilapan.
cuma kadang2 aku pon tak jangka ini jadiknye...
Rengekkan aku cuma bukti aku rindu..
Tangisan aku cuma sekadar tagih perhatian dari kau..
esakkan aku cuma mahu ingatan dari kau yang hanya utk aku..
salah ke aku tuntut smua nih?
ATAU mungkin ta de lagi utk aku semua nih?
Maafkn aku sebab aku saja carik gado dgn kau..
kau diam,aku tak senang dduk..
aku cuma nak tahu kau okkay ke tak..
thnx sbb kata2 kau yang aku ta kan pernah lupa..

  1. awak dah tak faham saya
  2. awak memang carik gado kan?
  3. saya nih bf yang tak bagus kan?
  4. saya endahkan awk ke?
  5. memang nak tengok aku angen ke? 
  6. kenapa kau buat aku cakap macam orang gila?
  7. kau nak menagis kenapa?
  8. Kau nanges nak aku pujuk ke?jgn harap lah
  9. aku tak nak dengar kau nanges.
  10. dah lah,.malas sy nak layan awk
emmmm..semua pon tau sy yang salah wakk..
saya sayang awk sangat..
saya tau awk ta sengaja pon semalam kn..
saya cuma nak awk okkay..
sorry sayang..
cuma dah ta de siapa nak dengar sy citer...
hmmmmm..





Jul 10, 2011










Goyah ke aku ?

 Kala semua sibuk post sal sketsa 9 july 2011
aku pulak nak post sal sketsa aku pada tggal yg sma jugak..
MENGAPA?


Ye..semuanya berjalan dengan lancar..kehidupan aku...jiwa dan peribadi aku..penafasan juga baik sbb aku still dapat hirup udara yang segar sehingga ke hari ini..Termasuklahh kisah cinta aku yang semakin lama semakin baik..macam mana pulak dengan kehidupan pergaulan sosial aku?Alhamdullilah semua okkay..cuma aku tertanya2 goyah ke aku dengan semua nih?Aku keep thinking sal semua nih..haty nih ta pnah terfikir nak ada yg baru sbb si dia da ckup utk aku.tapi sekeliling bertanya:

"KAU TA TAKOT KAU SUKA DIA..?"

Macam mana aku nak cakap ea?come on lahh,aku cuma berkawan dan terima semua huluran perkenalan yang ada yang sudi.Semacam mana aku pnah cakap,bialah si dia yang ada nih ta ckup semua tapi dia cukup utk aku nih.Kaya n rupa aku ta pnah care lansung..

Sayang....
sebagaimana 
sy percayakn awk...
saya harap awk ponn dapat percayakn sy..
sebab aturlahh lelaki yang kira sempurna kat mata orang lain...
tapi sy cuma sayang awk dan awk je yang sy nak..










Jul 1, 2011

Mereka Aku rindu

Ola Bloggie!
Lama rasanya aku ta singgah sini.Rindu aku ta?
Angin malas sedang melanda woo..HUHU..jangan mara lah,sebab dah lama ta jenguk kau kat sini.Hai,okkay. .apa aku na ckap ea?ha. .aku nak cter skrg smua dah normal..i miss my besties. .sgt2 weyhh. .skrg aku dgn annyss nmpknye makin okkay.Bila pertimbangkn apa yang DEAR kata,
ad betulnya jugak.Buat derk je lahh..jgn pk2,kalau pk smpai bila ponn haty ta senang.HUHU.yeppp!tht's ryte syg. .mslh yg melanda kami bertiga nih pon aku ta tau hujung pangkal.
Yelh,ta pnah berenggang memang terasa laa tiba2 berjaohan n ta dapat jumpa mcm nih kan?
Hope segalanya akan kembali NORMAL sebab
aku rindu masa2 KITA BERSAMA dulu..

Kalau Bagi masa setakat 24 jam pon aku ta ksah.
Cukup la kot kalau tuh je masa yang ada utk KAMI bertiga.
Walaupon jaoh kita still susah nak lupa kn?
Aku rindu kau giler2 laa . .
TERnyata semua nih betul2 jelas sebab skrg ada masa je mesti aku msg annyss..
Sllunya dia lah yg start dulu..HAHA.. Aku suka sebab dah lama ktowg ta mcm tuh..macam2 jadik dan semua
yang jadik kat ktowg nih betul2 menguji kesabaran kitowg..
betul cakap org stu msa nty kitowg akan diduga dengan perkara yang mcm nih..

Korang..
Janji aku,selagi aku boleh pertahankn hubungan kita,aku pertahankan..
Selagi aku boleyh jaga,aku jaga...
Dan selagi aku idop korang kena tahu aku always ada dgn korang. .
Aku ta nk korang sdeyh2 or nges2. .
Sebab yang sllu nges n sdeyh tuh kn aku..
HEHEHEHE..
kn?
So aku nak korang happy n sentisa ketawa..
okkay babe?
Aku sayang korang sangat2. .
Giler rindu nih weyh..
HAHAHA

Tak lupa jugak buat kawan aku yang dah aku lukakn hatyny..
Aku mintak maaf sebab kata2 aku buat kau terguris..
Aku ta de niat lansung nk keruhkn keadaan antara aku dengan kau..
Aku mungkin bukan SAHABAT SEJATI kau..
Tapi aku cuma cakap apa yang patot aku cakap sebab aku rasa
mcm tanggungjawab aku bila org yang aku dah syg buat silap..
I'M SO SORRY babe...
Aku tau mungkin lepas nih kita dah ta mungkin macam dulu lagi..
Tapi satu hari nty lagi akn sakit ble org yang kau ta suka or musuh tradisi kau
memalukn kau ats sbb silap kecik yang ptotnya kau boleh padam nih.
jaga dri baik2..
Aku ta nak kau semacam mana aku mula2 kenal dulu..
Aku dah ta nk kau yg dulu selalu kecewa dan sdeyh tuh..
Aku faham perasaan org yg suka buat org happy..
Sebab kita mmg sng buat org ktwe tapi kita memang susah nak buat haty kita
betul ketawa dan happy semacam yang kita buat kat org2..
to SH,aku tipulahh kalau aku kata aku ta sayang kau..
Tapi aku ta leyh tipu jugak sebab aku ta kn boleyh masuk dunia kau..
FANTASY
kita KAWAN lain2 bicara.
Tapi kita punya satu ikatan iaitu PERSAHABATAN & PERKENALAN
yang aku akan igt sampai bila2..
ILYSM~