Followers

Jul 20, 2011

3 sebab pada perempuan menjadi penilaian d'mata lelaki

 3 sebab pada perempuan yang menjadi penilaian atau ukuran d'mata lelaki .Ni la tajuk ak pada post kali nih.Ada sebab knp ak nak post sal nih tapi biarlah aku dan org2 yang tertentu saja yg tau okkay?Benda nih semua pon berkat dri seorang teman lelaki yang sharing sal info nih kt aku.yelah,masa tuh mmg perlukan sedikit pengetahuan dan rujukan.thnx too my ahmad safwan sbb telah memberi sy maklumat tentang nih. 

Okay kita beralih terus lah ke tajuk post kali nih,memang ta sangka and rasanya tak semua perempuan dan gadis2 kat luar sana yang tau mengenai hal nih.Termasuklah penge-post nih skali.Bukan apa,kdg2 bila kita rasa kita macam DAH TAHU sebenarnye still ada lgi yang kita tak tahu.Sebab tuh lak kn orang kata belajar sampai nafaz terakhir.


Ada 3 sebab kenapa lelaki mengukur dan menilai kaum perempuan.sebab yang kadang2 kita pon faham n sometime cam ta fhm pon yea jugak..
  1. LELAKI YANG MEMENTINGKAN PARAS RUPA  
          Lelaki yang macam nih biasanye memang amek kisah tentang luaran perempuan je.Tak kisah la sama
          ada perempuan tuh  baik or jahat.Yang penting luarannye bhaekkkkk dan bangga bila bersama dengan
          perempuan tuh.Termasuklah jika perempuan tuh bukan dari golongan yang baik.sebab pada lelaki yang
          macam nih biasanya pada mereka ketrampilan adalah penting dalam dunia nih.
         

      2. LELAKI YANG PENTINGKAN KEKAYAAN
       
          Pelik an?ingatkan perempuan jeh yang ada jenis macam nih.Rupanya lelaki pon ad jugak.Semua sebab
          nih pon saling bersangkut paut.Kan?yelah,lelaki yang mcm nih mmg pentingkn kekayaan seorang
          perempuan.Tidak kisah lah sama ada perempuan tuh sebaya dengan ibunya sendiri pon dia tak kisah.
          Yang penting kekayaan yang perempuan tuh miliki.Tak kisah lah perempuan tuh muda or tua smua dia
          kebas loo orang kata.

   
      3.LELAKI YANG MEMENTINGKAN KEPERIBADIAN
       
        Lelaki yang macam nih memang mementingkan keperibadian seseorang perempuan lebih dari paras rupa
        mahupun kekayaan seseorang gadis yang ingin dia miliki.Seboleyhnye lelaki mcm nih sangat
        mementingkn akhlak dan cara pergaulan seorang perempuan tersebut.Bukan tarikan luaran yang lelaki  
       ini mahukn tapi dia mencari seorang perempuan yang mempunyai peribadi yang cantik

Sememangnya semua ini menjadi punca dan sebab knp lelaki menilai kita.Buat aku terfikir ya mungkin ini salah satu perkara yang aku patot tahu dan sentiasa tahu.saat2 cinta terusek dek kehadiran orang ketiga harapnye 3 perkara ini dapat aku fikirkan.Sama ada yang bersama ku saat ini bnar2 permata atau cuma kaca.mudah2han ujian seprti itu tdak aku harungi.AMIN ~ sebab membuat keputusan adalah yang paling tdak mahu aku lakukan.